Lovitură de imagine pentru divizionara secundă băcăuană: directorul Udinese Academy a venit în vizită

Horia Alexoae, Mihai Andries 14 Nov. 2014, 06:53 Diverse
Lovitură de imagine pentru divizionara secundă băcăuană:** directorul Udinese Academy a venit în vizită

La invitația președintelui AJF Bacău, Cristian Sava, președintele Udinese Academy, Massimiliano Ferigno, a sosit în orașul moldav, unde a susținut o conferință de presă referitoare la posibilitatea unei asocieri dintre școala italiană de fotbal și Sport Club Bacău.

„Sunt fericit că mă aflu aici pentru a prezenta și dezvolta acest proiect, care a debutat anul trecut și în care sunt implicați circa 25.000 de copii”, a spus oaspetele italian. Ferigno a făcut o amplă prezentare a ceea ce reprezintă Udinese Academy, un proiect profesionist, adresat tinerilor fotbaliști. „Este vorba de un proiect tehnic și social, care să aducă un plus de imagine afiliaților noștri. Noi nu vrem să vindem false iluzii, ci să educăm toate componentele jocului de fotbal. Noi nu ne extindem decât în măsura în care afiliații noștri beneficiază de serviciile unor antrenori pregătiți după standardele noastre”, a declarat Ferigno.

În primul trimestru al anului viitor, doi antrenori băcăuani, împreună cu membri ai conducerii de la Sport Club, vor efectua un stagiu de o săptămână la Udinese Academy, pentru a lua contact cu metodele de lucru ale școlii de fotbal friulane. Iar dacă totul va decurge conform planului, afilierea grupării băcăuane la academia italiană s-ar putea produce în luna mai 2015, atunci când doi tehnicieni italieni ar urma să vină în Bacău pentru o acțiune de selecție după standardele celor de la Udinese Academy.

„Sper ca acest proiect să aibă un final fericit, iar fotbalul băcăuan să redevină ce a fost cândva, un mare izvor de talente”, a spus președintele AJF Bacău, Cristian Sava.

Articol și foto de Horia ALEXOAE

Horia Alexoae, Mihai Andries 14 Nov. 2014, 06:53 Diverse
Pe aceeași temă