Ghinion teribil pentru Doru Dumitrescu! Mijlocașul Universității Cluj a fost convocat la naționala U21, însă s-a accidentat grav și nu poate merge sub comanda lui Rădoi

Marius ANGHEL 09 Nov. 2018, 19:15 Diverse
Ghinion teribil pentru Doru Dumitrescu!** Mijlocașul Universității Cluj a fost convocat la naționala U21, însă s-a accidentat grav și nu poate merge sub comanda lui Rădoi

Liga a 2-a putea avea din nou un jucător în lotul naționalei de tineret a României. Selecționerul Mirel Rădoi a anunțat, vineri, tricolorii care sunt convocați pentru meciul amical cu Belgia, programat pe 15 noiembrie, la Cluj-Napoca, iar printre ei se află și un fotbalist de la Universitatea Cluj. Mijlocașul Doru Dumitrescu l-a impresionat pe fostul stelist și l-a convins să-l cheme la naționala Under 21, însă acesta nu va putea onora convocarea.

După ce au obținut calificarea la Campionatul European de tineret de anul viitor, tricolorii U21 întâlnesc într-un meci amical Belgia, echipă calificată și ea la turneul final. Partida se va disputa pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, începând cu ora 19:00. Prețul unui bilet este 10 lei, intrare generală.

Pentru acest meci fusese convocat și Doru Dumitrescu, jucător împrumutat de „U” Cluj la începutul sezonului de la Viitorul Constanța, însă mijlocașul a suferit o accidentare gravă la antrenamente de joi și nu poate merge la națională. Echipa care va fi antrenată de la 1 ianuarie 2019 de Bogdan Lobonț a anunțat că Dumitrescu are ruptură de ligamente la genunchi.

„Mijlocașul nostru, Doru Dumitrescu, a fost convocat de selecționerul Mirel Rădoi la echipa națională Under 21 a României, pentru partida amicală cu Belgia, care va avea loc în 15 noiembrie, la Cluj-Napoca.

Din nefericire, Doru nu va putea onora convocarea întrucât a suferit o ruptură de ligament la genunchi în timpul antrenamentului de joi, diagnostic confirmat astăzi în urma RMN-ului efectuat la Centrul Medical Transilvania.

Îi dorim recuperare grabnică și apoi evoluții bune în tricoul lui „U”, care îi vor aduce, cu siguranță, și alte convocări sub tricolor”, a anunțat „U” Cluj pe pagina sa de facebook.

Doru Dumitrescu (20 de ani) a evoluat în acest sezon de Liga 2 în 11 meciuri pentru Universitatea Cluj, în opt ca titular, și a înscris un gol, în jocul cu ACS Poli (4-0).

Lotul convocat de selecționerul Mirel Rădoi:

portari: Ionuț Radu (Genoa FC/Italia), Cătălin Căbuz (AFC Hermannstadt);
fundași: Radu Boboc (FC Viitorul), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Ricardo Grigore (Dinamo), Andrei Radu (CFR Cluj), Florin Ștefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Denis Ciobotariu (Dinamo București);
mijlocași: Doru Dumitrescu (Universitatea Cluj), Vlad Dragomir (Perugia/Italia), Mihai Dobre (Bournemouth/Anglia), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Olimpiu Moruțan (FCSB), Dragoș Nedelcu (FCSB);
atacanți: Florinel Coman (FCSB), Adrian Petre (Esbjerg fB/Danemarca), Denis Drăguș (FC Viitorul), Robert Moldoveanu (Dinamo București).

*cum Doru Dumitrescu nu poate onora convocarea, cel mai probabil, Mirel Rădoi va chema un alt jucător la naționala de tineret pentru acest meci amical

Cristian Manea, Ionuț Nedelcearu, Alexandru Pașcanu, Răzvan Marin, Tudor Băluță, Alexandru Cicâldău, George Pușcaș și Andrei Ivan au fost selecționați în echipa de seniori și nu vor participa la acțiunea tineretului.

România își va afla adversarii de la EURO pe 23 noiembrie, când va alea loc tragerea la sorți Turneul final va fi organizat în Italia și San Marino.

Marius ANGHEL 09 Nov. 2018, 19:15 Diverse
Pe aceeași temă