Fotbalist de la Rapid, atacat cu cuțitele pe străzile Sucevei

Mihai Andries 28 Jul. 2014, 14:14 Special
Fotbalist de la Rapid,** atacat cu cuțitele pe străzile Sucevei

Fotbalistul Rapidului, Ionuț Sava, a trăit clipe de groază în zorii zilei de duminică. În jurul orei 4 dimineața, fundașul central al grupării sucevene se întorcea de la o nuntă, însoțit fiind de logodnica sa Delia, când a avut surpriza să fie atacat de doi indivizi înarmați cu cuțite.

„Mergeam agale, pe jos, pe strada Universității, să ne aerisim puțin. În momentul în care am ajuns în dreptul părculețului de la intrarea în Piața Mică, ne-au tăiat brusc calea doi tineri în vârstă de 16-17 ani, care se deplasau inițial pe trotuarul de pe partea cealaltă a carosabilului. Văzând că sunt beți, am încercat să-i ignorăm, fapt care i-a întărâtat și mai mult. Au început să ne înjure și m-au întrebat dacă sunt șmecher, moment în care au scos la iveală două arme albe. Unul dintre ei avea asupra lui o macetă lungă de 25 de centimetri, iar celălalt agita de zor un cuțit de bucătărie, cu mânerul de lemn”, a declarat fotbalistul în vârstă de 28 de ani.

Ionuț spune că a încercat să-și păstreze calmul, grija sa cea mai mare fiind s-o protejeze pe logodnica sa, care intrase în panică. „După cât erau de agitați, este foarte posibil ca cei doi agresori să nu fi fost doar beți, ci și drogați. Profitând că afară nu era nici țipenie de om, au tăbărât asupra mea. Cum-necum, am reușit să scap nevătămat într-o primă fază din mâinele lor, unul dintre ei scăpând pe jos, la un moment dat, maceta în timpul încăierării”, a precizat fotbalistul rapidist.

Prietena fotbalistului s-a refugiat în sediul Poliției Municipiului Suceava

Văzând că nu este de glumă, iar viața sa și a logodnicei sale este în mare pericol, lui Ionuț i-a încolțit în minte ideea să-i atragă pe cei doi înspre clădirea Poliției Rutiere, acolo unde spera ca altercația să fie reperată de către cineva.

„În acel moment, am fost atacat din nou. Cel cu maceta a încercat din nou să mă lovească, am reușit să mă eschivez, însă n-am putut să-l evit și pe al doilea agresor, care m-a înjunghiat în abdomen cu cuțitul de bucătărie”, a mărturisit Ionuț.

În momentul în care l-a văzut pe logodnicul său plin de sânge, Delia a uitat de frică și de faptul că este încălțată cu pantofi cu toc și a rupt-o la fugă spre sediul Poliției Rutiere, strigând după ajutor. Instantaneu, parcă realizând grozăvia comisă, cei doi tineri agresori au spălat și ei rapid putina, dispărând printre blocuri în direcția Liceului Economic, înainte ca polițiștii chemați de către Delia să-și facă apariția.

Agresorii nu au fost identificați

Din fericire, rana cu care s-a ales sportivul sucevean nu a fost una foarte gravă, însă momentele de groază pe care le-a trăit împreună cu prietena sa îi vor rămâne mult timp în memorie.

„A fost nevoie de două puncte de sutură. Acum nu știu dacă trebuie să mă consider ghinionist după această întâmplare. Acum, la rece, stau și mă gândesc că putea să iasă mult mai rău, să-mi atingă organele vitale. Nu pot să-mi explic de ce s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat, nu i-am văzut în viața mea pe acei tineri și nu i-am provocat în vreun fel. Sper ca Poliția să-i prindă cât mai repede, mai ales că eu am fizionomia lor întipărită în minte, dacă-i mai văd o dată, îi recunosc cu siguranță. Supărarea mea cea mai mare este că nu pot să mă mai antrenez timp de 10 zile. Tocmai ce venisem din cantonament de la Poiana Negri și eram într-o dispoziție de efort foarte bună”, a conchis Ionuț Sava.

Polițiștii au demarat o anchetă în acest caz, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „loviri sau alte violențe”. În urma examinării medico-legale a sportivului s-a constatat că acesta are nevoie de 8 zile de îngrijiri medicale. Până ieri după-amiază agresorii nu au fost încă identificați.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

 

Mihai Andries 28 Jul. 2014, 14:14 Special
Pe aceeași temă