După Alexandru Dragomir, și un jucător de la Academica Clinceni a fost suspendat din fotbal pentru implicare în meciuri trucate. Fundașul era om de bază în echipa ilfovenilor

Marius ANGHEL 04 Jul. 2017, 14:28 Diverse

Pe lângă Alexandru Bălțoi, jucător suspendat pentru o perioadă de 10 luni și amendat cu 100.000 de lei pentru tentativa de a influența un meci din campionatul Ligii 2, Dacia Unirea Brăila – Academica Clinceni (scor 1-0), din 14 aprilie 2017, Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a sancționat în ședința din 3 iulie 2017 încă un fotbalist, iar pe altul l-au achitat.

În cazul în care FRF i-a reclamat la Comisia de Disciplină și Etică pe jucătorii Laurențiu Vențer (foto mic, în dreapta) și Bogdan Marciuc, primul a primit o suspendare de 4 luni și o amendă de 30.000 de lei, iar al doilea a fost achitat.

„Admite în parte sesizarea. În temeiul art. 60 bis din RD al FRF se sancționează Vențer Laurențiu cu măsura suspendării pentru o perioadă de 4 (patru) luni și o penalitate sportivă de 30.000 lei. Respinge sesizarea formulată de FRF prin Secretar General împotriva pârâtului Marciuc Bogdan, ca neîntemeiată”, sună verdictul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

Laurențiu Vențer, fundaș la Academica Clinceni, club pentru care a evoluat în ultimele cinci sezoane, în acest interval echipa având diverse denumiri, a fost sancționat pentru același caz, în mare parte, pentru care vicepreședintele Alexandru Dragomir s-a ales, pe 15 martie 2017 cu o excludere din fotbal de trei luni și o amendă de 25.000 de lei. În cantonamentul efectuat la începutul anului 2016 în Austria, echipa din Clinceni a avut mai multe amicale suspecte de tentativă de trucare pentru pariuri. Vențer, jucător la Academica, a purtat discuții pe telefon cu Marciuc, un fost coechipier care între timp s-a transferat la CS Balotești, despre aceste meciuri aranjate și a-l convinge că meargă să parieze pe ele. Poliția din Austria le-a confiscat telefoanele jucătorilor de la Clinceni, în urma descinderii din cantonament, și le-a pus la dispoziție și federalilor.

Laurențiu Vențer (25 de ani) a evoluat în ultimul sezon al Ligii 2 în 30 de meciuri pentru Academica Clinceni, în 28 ca titular, și a înscris 2 goluri. În cariera sa a mai evoluat și pentru CS Otopeni.

Bogdan Marciuc (30 de ani) a evoluat în sezonul trecut în 28 de meciuri pentru CS Balotești, club unde a venit în 2015 de la actuala Academica Clinceni.

Suspendarea lui Alexandru Bălțoi și cea a lui Laurențiu Vențer, ambele în ședința din 3 iulie a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, reprezintă al șaptelea caz de acest gen în ultima perioadă în fotbalul românesc.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 04 Jul. 2017, 14:28 Diverse
Pe aceeași temă