Doi antrenori din Liga 2 au fost admiși la cursurile pentru licența PRO. Alți trei au fost respinși

Marius ANGHEL 31 Jan. 2017, 16:57 Special

Școala Federală de Antrenori a publicat, zilele trecute, lista finală a candidaților admiși la cursul de obținere a licenței UEFA PRO 2017. Printre cei 30 de antrenori acceptați se numără doi care activează la echipe din Liga 2, în timp ce imediat sub linia admișilor se află alți trei antrenori care activează în eșalonul secund.

Adrian Mihalcea, de la Dunărea Călărași, și Vasile Neagu, de la CS Afumați, sunt cei doi antrenori care activează în Liga 2 și au fost admiși la cursurile pentru obținerea licenței UEFA PRO. Mugur Bolohan, antrenor în acest sezon la Academica Clinceni și ACS Berceni se află și el pe această listă, în timp ce antrenorii Daniel Oprescu (UTA II), Nicolae Dică (SCM Pitești) și Laurențiu Diniță (Dinamo II) sunt cei care activează la echipe din Liga 3.

Cei 30 de antrenori au fost admiși la cursuri în urma punctajului pe care l-au obținut pentru activitatea de antrenor, jucător, perfecționări, licență și vechime. Cel mai bine clasat a fost, de departe, Aurel Țicleanu (219 puncte), urmat de Valeriu Tița (197 puncte), iar al treilea a fost Cosmin Bărcăuan (140 puncte). Adrian Mihalcea a acumulat 135 de puncte și s-a clasat pe locul 5, în timp ce Vasile Neagu este ultimul antrenor în acest clasament, cu 74 de puncte.

Fostul internațional Aurel Țicleanu, ajuns la 58 de ani, acum antrenor la Qatar SC, a fost admis primul la cursuri. De remarcat că acesta, deși nu avea licența PRO, a ocupat până de curând funcția de șef al Departamentului de Scouting al FRF. Fostul mijlocaș al Universității Craiova sau Sportul Studențesc a antrenat în Liga 1 echipe ca UTA, Oțelul, U Craiova sau Rocar fără să dețină licența PRO.

Vezi toți antrenorii admiși la „Licența UEFA PRO”:

Brîndescu, Pânzaru și Croitoru au ratat la mustață admiterea

Imediat sub linia admișilor se află cei trei antrenori care activează la echipe din Liga 2: Sorin Brîndescu (ASU Poli), Alin Pânzaru (Dacia Unirea Brăila) și Nicolae Croitoru (Chindia Târgoviște). Pentru doar câteva puncte în minus, cei trei tehnicieni vor fi nevoiți să aștepte următoarea serie de obținere a licenței UEFA PRO.

Ungureanu și Balint, printre respinși

Au fost și șapte antrenori care au fost respinși de la înscrierea pentru admiterea obțineri licenței UEFA PRO. Cristian Ungureanu (Știința Miroslava), Laszlo Balint (ex Academica Clinceni), Silviu Bălace sau Nicolae Constantin se numără printre aceștia.

4.000 de euro costă taxa de înscriere

Cursurile pentru obținerea licenței UEFA PRO au 15 module, constând în 120 de ore teoretice și 120 de ore practice, și se întind pe durata unui an și nouă luni, examenele finale urmând să se dea în perioada 5-7 noiembrie 2018. Primul modul are loc în perioada 27-29 martie 2017.

Taxa de înscriere este de 4.000 de euro, plătibilă în două tranșe, prima până la începerea cursului, iar a doua până la debutul părții practice. În plus, antrenorii vor fi nevoiți să își mai plătească, pe lângă transport, cazare și masă, și costurile unui stagiu de o săptămână la un club european de top. În final, cu licența UEFA PRO, proaspeții absolvenți vor putea fi antrenori principali la echipe din Liga 1.

Federația Română de Fotbal voia ca din sezonul următor al Ligii 2 echipele să fie nevoite să aibă antrenori care să dețină licența UEFA PRO. Totuși, în urma reacțiilor negative apărute după acest anunț, această cerință va fi anulată într-una dintre viitoarele ședințe ale Comitetului Executiv.

Marius ANGHEL 31 Jan. 2017, 16:57 Special
Pe aceeași temă