Condiții noi pentru echipele din Liga 2 și 3 care au jucători la naționale și vor amânarea meciului. Modificarea aprobată de FRF

Marius ANGHEL 23 Aug. 2019, 15:25 Diverse
Condiții noi pentru echipele din Liga 2 și 3 care au jucători la naționale și vor amânarea meciului.** Modificarea aprobată de FRF

Echipele din Liga 2 sau Liga 3 pot opține mai ușor decât până acum amânarea unui meci oficial în cazul în care au jucători convocați la naționale. Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a schimbat regulamentul în acest sens.

În ședința ultimului Comitet Executiv al FRF, susținută pe 20 august 2019, membrii acestuia au aprobat în unanimitate modificarea articolului din „Regulamentul de organizare a activității fotbalistice” (ROAF) în care cluburile din campionatele Liga 2, respectiv Liga 3 pot cere amânarea unui meci în cazul în care au jucători convocați la echipele naționale de seniori, U21, U19 sau U17.

Dacă până acum trebuiau să aibă cel puțin trei jucători convocați la echipele naționale pentru a cere amânarea, acum, după ultima modificare aprobată de CEx, e nevoie să aibă minim doi jucători selecționați.

„Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal din data de 20 august 2019, întrunit în mod statutar în conformitate cu art. 47 alin. (2) din Statutul Federației Române de Fotbal, în prezența majorității membrilor săi, domnul Kyros Vassaras lipsind motivat, adoptă următoarele decizii:

– Aprobă cu unanimitate modificarea art. 12 alin. 2.2 din ROAF în sensul reducerii de la 3 la 2 al numărului jucătorilor clubului necesar a fi convocați la echipele naționale pentru a se putea aproba solicitare de amânare a jocului din cadrul Ligii a 2-a sau a 3-a”, a fost decizia CEx.

Echipele din Liga a 2-a trebuie să folosească titulari, începând din acest sezon, minim doi jucători Under 20, adică să fie născuți începând cu 1 ianuarie 2000. Cum numărul în lot al unor astfel de fotbaliști este redus, iar cei mai buni sunt convocați la naționale, respectivele echipe pot întâmpina dificultăți în campionat în a respecta regulamentul în acea perioadă.

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 23 Aug. 2019, 15:25 Diverse
Pe aceeași temă