Compania Națională de Investiții a dat aviz favorabil demarării construcției unui nou stadion la Târgoviște. Ce capacitate va avea arena și cât va costa

Marius ANGHEL 28 Aug. 2017, 19:38 Diverse

România ar putea să aibă încă un stadion nou în viitorul apropiat. Consiliul Județean Dâmbovița a emis astăzi un comunicat în privința proiectului de construire a unei noi arene în orașul Târgoviște. Compania Națională de Investiții a dat verdict favorabil construcției arenei ce ar urma să aibă o capacitate de 15.000 de locuri și care să coste statul român aproximativ 30 de milioane de euro.

Comunicatul Consiliului Județean Dâmbovița:

„În prezent, investiția aflată în faza de studiu de prefezabilitate a primit avizul favorabil din partea Companiei Naționale de Investiții SA (CNI), urmare a ședinței Consiliului Tehnico – Economic (CTE) din data de 28 iulie 2017 și, totodată, a fost analizată în ședința pregătitoare a CTE din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene din data de 25.08.2017.

În perioada următoare, investiția urmează a fi actualizată și într-o ședință interministerială, cu participarea Ministerului Finanțelor Publice, sub coordonarea CNI SA, iar după avizarea interministerială, CNI va iniția procedurile de achiziție a realizării studiului de fezabilitate.

Valoarea estimată a obiectivului de investiții este de 133.693.874 lei (29,3 milioane Euro). El are o capacitate de 15.000 locuri și este dotat cu stadion pentru fotbal, pistă de atletism, existând și posibilitatea organizării de jocuri de rugby.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița”.

În acest moment, în România se construiesc stadioane noi la Craiova, Târgu Jiu, Arad.

Actualul stadion din Târgoviște, „Eugen Popescu”, acolo unde își desfășoară meciurile din Liga 2 Chindia Târgoviște, are o capacitate de 12.500 de locuri, însă mare parte din el este închis din cauza stării avansate de degradare.

Marius ANGHEL 28 Aug. 2017, 19:38 Diverse
Pe aceeași temă