Cel mai bătrân suporter al echipei Pandurii a decedat la 88 de ani, după o moarte tragică. „Tataie” a fost găsit ars în propria casă

Marius ANGHEL 17 Jan. 2020, 18:27 Diverse

Veste îngrozitoare din județul Gorj. Octogenarul Valeriu Andronache, cel mai în vârstă suporter al echipei Pandurii Târgu Jiu, a încetat din viață astăzi, 17 ianuarie, într-un mod cumplit. Bătrânul de 88 de ani a fost găsit decedat, ars de viu, în casa sa din comuna Pojogeni.

Trupul neînsuflețit al lui Valeriu Andronache a fost găsit decedat, vineri după-masă, de un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Jiu, după ce un vecin a semnalat la 112 că în respectiva locuiță este un bărbat fără semne vitale. „Tataie”, așa cum era cunoscut suporterul echipei Pandurii prezenta arsuri pe corp.

Din primele verificări, focul ar fi pornit de la un scurt circuit, iar Valeriu Andronache a încercat să stingă singur focul.

„A fost identificat într-o locuință cadavrul unui bărbat, de 88 de ani, care prezenta arsuri la nivelul membrelor superioare, zona spatelui și a cefei. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru efectuarea necropsiei. În cauză s-a întocmit dosar sub aspectul savârșirii infracțiunii de ucidere din culp”, a spus Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj.

„Sunt sănătos, merg pe jos și, chiar dacă mă necăjește cataracta, sunt mulțumit că pot, încă, să văd Pandurii. Nu o să renunț! Am avut și momente neplăcute, mi-aș fi dorit să merg la italieni, la meciul cu Fiorentina, însă cei din conducere mi-au spus că nu sunt locuri în avion. Nu e nimic, la retur am fost pe cont propriu, singurul care a însoțit echipa pe Cluj Arena”, povesteștea Valeriu Andronache într-un interviu acordat ProSport.

A tăiat panglica noului stadion din Târgu Jiu alături de Constantina Diță și un tânăr suporter al echipei Pandurii

În toamnă, Valeriu Andronache a avut onoarea de a participa la festivitatea de inaugurare a noului stadion din Târgu Jiu. Fanul alb-albaștrilor a fost invitat de oficialitățile locale și, alături de campioana olimpică Constantina Diță, „Tataie” a inaugurat arena așteptată de gorjeni de mai bine de patru ani.

„Am plecat vineri seara, la ora 21:00, din Târgu Cărbunești. Au fost ore de întârzieri, dar în cele din urmă am ajuns la Simeria. Și aici probleme, dar sâmbătă am fost la Brașov. Am vizitat o nepoată, m-am plimbat prin oraș și duminică la prânz m-au urcat în trenul de Miercurea Ciuc. Toate bune și frumoase, am ajuns la stadion și mi-am cumpărat bilet. Nu era scris un rând în limba română în programul de meci. Nu știam unde stau oaspeții și am întrebat un colonel de la jandarmi, care m-a condus în tribună. De la stadion am plecat direct la gară. Tren la București, dimineața la 4. Asta e, am așteptat, de la București m-am îmbarcat spre Gorj și luni, la ora 14:00, am fost înapoi”
„Tataie” Valeriu Andronache, fan Pandurii Târgu Jiu

CITEȘTE și: Dimineți de „B” la 88 de ani! Două culori, mii de kilometri, opt puncte. „Sper ca echipa să mai existe, să picăm în ‘C”, în ‘D”, însă să mai existe

Marius ANGHEL 17 Jan. 2020, 18:27 Diverse
Pe aceeași temă