ASU Politehnica își face încălzirea cu generația 2002-2003 de la Poli AEK înainte de marele derby cu UTA. „Atmosferă ca aici nu era nicărieri, nici în Ucraina”

Marius ANGHEL 19 Apr. 2018, 18:14 Diverse
ASU Politehnica își face încălzirea cu generația 2002-2003 de la Poli AEK înainte de marele derby cu UTA.**
  • ASU Politehnica a găsit o fereastră în campionat, deoarece ar fi jucat cu retrasa Olimpia Satu Mare în etapa a 30-a, iar vineri seară și-a programat un meci cu fosta echipă de la Poli AEK, sezonul 2002-2003. Aproape toți fotbaliștii români din acea vreme au spus prezent. Va lipsi antrenorul Basarab Panduru, iar galeria nu va sta la Peluza Sud, acum închisă, ci la Tribuna 1 a stadionului „Dan Păltinișanu”.

 

Silviu Bălace mai știe și acum că a debutat contra celor de la UTA în alb-violet, iar primul gol l-a marcat Unirii Alba Iulia. I-a plăcut atât de mult la Timișoara, că s-a stabilit în orașul de pe Bega. „Vreau să-i felicit pe organizatori pentru această inițiativă. Cred că este un lucru deosebit să încerce să recreeze acea atmosferă care era pe stadion cu câțiva ani în urmă. Reîntâlnirea cu foștii colegi a fost o mare bucurie. E logic că în memoria fiecărui jucător rămân amintiri. Eu când am dat primul gol, m-am dus la tribună și am pus mâna în dreapta, de emoție”, a precizat Silviu Bălace.

Nici în Ucraina nu e ca în Timișoara

Fostul portar Andrian Bogdan vine din Republica Moldova. A mărturisit că nici în alte trei țări nu s-a simțit așa iubit ca în Banat. „Sunt onorat că s-a făcut acest meci. Am jucat în Kazahstan, Belarus și Ucraina, poate acolo erau mai mulți bani, dar atmosferă ca aici nu era nicărieri, nici în Ucraina. Sper să se strângă cât mai multă lume și să demonstreze că Timișoara iubește fotbalul. Era frumos când cântam „cine e pe primul loc”, când am bătut pe Steaua după ce venise Olăroiu, nimeni nu se aștepta. Nu aveam staruri în echipă, dar eram un grup unit”, a precizat Bogdan.

Încălzirea perfectă pentru meciul cu UTA

Marți, timișorenii au meci la Șiria, cu UTA, și Toni Foale spune că asocierea e oportună. „Va fi un spectacol și pe teren și în tribune, ne bucurăm că s-a ajuns la acest joc. Poli AEK a fost prima echipă între CSU și Poli. Sunt sigur că vom juca cu tribunele pline. Sperăm să ne ridice acest meci moralul, va fi cel mai bun antrenament”, a precizat tehnicianul.

De aceeași părere e și căpitanul Ioan Mera. „Văd acest meci ca pe un spectacol. Mă bucur că suporterii noștri s-au gândit să organizeze acest meci. Sper catoți cei care țin cu Poli să vină la stadion. Au ce să vadă, jucători de valoare. Cu siguranță va fi un meic reușit și sper să nu ne accidentăm pentru jocul cu UTA”, a punctat Mera.

Partida eveniment dintre ASU Politehnica și Poli AEK, sezonul 2002-2003, are loc vineri, de la ora 19:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 19 Apr. 2018, 18:14 Diverse
Pe aceeași temă