ASU Politehnica, din nou alături de persoanele cu dizabilități. Inițiativa europeană în care se vor implica timișorenii

Marius ANGHEL 05 Mar. 2018, 11:36 Diverse

ASU Politehnica se alătură, din nou, unei inițiative de conștientizare în ceea ce privește persoanele cu dizabilități care urmăresc cu interes evenimentele sportive. Meciul timișorenilor cu Academica Clinceni cade chiar în cadrul Week of Action, o săptămână dedicată la nivel european pentru inițiative de acest tip.

Ideea a pornit de la Center for Acces to Football in Europe (CAFE), cu mesajul „Fotbal Total – Acces Total”. Ideea de bază este acea că persoanele cu dizabilități ar trebui să poartă ocupă funcții administrative în cadrul cluburilor de fotbal, ajungând chiar să dețină funcții de conducere, și că ar trebui să fie liberi să fie spectatori, jucători, antrenori, administratori, voluntari sau persoane cu capacitate de decizie. La nivel european, săptămâna Week of Action are loc acum, în intervalul 3-11 martie.

Suporterul Andrei Gerber, din nou în centrul evenimentelor

Pentru a promova această inițiativă demnă de lăudat la meciul de sâmbătă, de la ora 12:30, cu Academica Clinceni, cei de la ASU Poli vor fi ajutați de Fundația Ceva de Spus. Un membru este chiar timișoreanul Andrei Gerber, care va veni sâmbătă să îi îndrume pe colegii săi.

Andrei participă ori de câte ori are ocazia la meciurile „Băieților în ghete” și ale echipei de baschet BC SCM Timișoara. În trecut, sportul timișorean a avut strângeri de fonduri pentru fotoliul rulant al lui Andrei, dar și pentru injecțiile cu botox de care are nevoie pentru tratamentul afecțiilor sale locomotorii.

Cei de la ASU Poli anunță că și după ce Week of Action se va termina vor încerca să îmbunătățească mereu condițiile pentru persoanele cu dizabilități.

De asemenea, pe site-ul sspolitehnica.ro urmează să se facă o secțiune pentru cei cu deficite de vedere.

Articol scris de Anda DELIU
 

Marius ANGHEL 05 Mar. 2018, 11:36 Diverse
Pe aceeași temă