Apare un nou stadion la Timișoara? Ministrul Dezvoltării Regionale vizitează miercuri „Dan Păltinișanu”. Cosmin Contra, optimist în legătură cu demolarea arenei alb-violete

Anda DELIU, Marius ANGHEL 21 May. 2019, 16:01 Diverse
Apare un nou stadion la Timișoara?** Ministrul Dezvoltării Regionale vizitează miercuri
  • Timișoara a rămas cu mult în urma altor orașe în ceea ce privește infrastructura sportivă.
  • „Dan Păltinișanu” este într-o avansată stare de degradare, iar în ceea ce privește sala polivalentă, cea de mare capacitate (15.000 de locuri) nu are nici acum stabilită locația, în timp ce una de sub 3000 de locuri se construiește de aproape 9 ani lângă stadion.
  • Până și refacerea unui banal teren de rugby durează de peste o jumătate de an.
  • Însă ultima săptămână de campanie electorală pentru europarlamentare ar putea aduce o bombă în Banat: promisiunea unui nou proiect de stadion, chiar de la Ministrul Dezvoltării Regionale!

 

Concret, miercuri dimineața, Vasile-Daniel Suciu, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, va face o vizită la Stadionul „Dan Păltinișanu”. Recent, proprietarul arenei, Consiliul Județean Timiș, a cuprins în bugetul votat pentru 2019 o sumă și pentru demolarea deja degradatului stadion.

Președintele CJT, Călin Dobra (PSD), a precizat că după perioada de vară, instituția se va ocupa de procedura de demolare, una care ar putea fi anevoioasă din cauza avizelor necesare.

Interesant este că, până acum, Compania Națională de Investiții a părut că își îndreaptă ochii mai degrabă spre Muntenia sau Oltenia. Rămâne de văzut ce va promite ministrul, în contextul deloc de neglijat al alegerilor europarlamentare de duminică, 26 mai.

Oamenii din fotbal vor un stadion nou la Timișoara!

Fără un stadion nou, naționala cu selecționer timișorean nu poate juca în Banat niciun meci. Cosmin Contra spune că demolarea vechiului stadion e un prim pas pentru a ridica o arenă nouă, modernă.

„Mi se pare soluție. Timișoara are nevoie de o sală polivalentă nouă, are nevoie de un stadion nou. Eu cred că acest oraș cu tradiție în fotbalul românesc are nevoie de infrastructură la nivel de sport și sper din toată inima cât mai repede autoritățile locale să se pună de acord și să îndeplinească aceste proiecte”, a precizat Cosmin Contra sâmbătă, când a fost prezent la un meci caritabil la Timișoara.

În timp ce autoritățile locale (PNL) și județene (PSD) mai degrabă se contrează despre oportunitatea demolării stadionului, respectiv a locației pentru o sală polivalentă de mare capacitate, oamenii de fotbal vor un stadion modern la Timișoara. Inclusiv Ioan Andone, un dinamovist pur-sânge, care mereu a fost privit ca un rival de publicul timișorean.

„Ar trebui să se unească și să facă o echipă de Liga 1, de cupele europene, să vezi stadionul acesta plin, cum era pe vremuri. Am un regret că nu-l văd plin, indiferent că poate de multe ori eu n-am fost iubit aici. Știu că se va dărâma și am văzut proiectul. Eu sper să-l vedem pe cel nou și să ne invite la inaugurare și pe noi, să facem un meci de old-boys”, a precizat Ioan Andone, cu aceeași ocazie.

Stadionul „Dan Păltinișanu” are 32.000 de locuri și a fost inaugurat la data de 1 Mai 1963. Arena e construită pe un val de pământ, cu ajutorul populației din oraș, adusă de la fabrici pentru munca patriotică.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 21 May. 2019, 16:01 Diverse
Pe aceeași temă