Administratorul judiciar numit la FC Brașov fuge de club. „Colegii mei au verificat actele și sunt sceptici că acest club mai poate fi salvat de la faliment”

Marius ANGHEL 26 May. 2017, 12:28 Diverse
Administratorul judiciar numit la FC Brașov fuge de club.**

Situația în ceea ce privește administrarea clubului FC Brașov aflat în procedură de insolvență este demnă de o telenovelă. La începutul lunii mai, creditorul principal al FC Brașov, ICIM, reprezentat de Top Expert SPRL, firma condusă de Marian Brescan, a solicitat schimbarea administratorului judiciar Alexandru Cosmin Gheorghe și a propus ca RTZ&Partners SPRL să se ocupe de administrarea clubului.

Propunerea celor de la TOP Expert a fost agreată și de patronul Ioan Neculaie. În aceste condiții, Alexandru Cosmin Gheorghe a convocat, în data de 2 mai, Adunarea Generală a Creditorilor FC Brașov, care a votat numirea firmei RTZ&Partners SPRL în funcția de administrator judiciar la FC Brașov.

Numire validată de judecătorul sindic

Decizia schimbării administratorului judiciar a fost validată de judecătorul sindic, astfel că cei de la RTZ& Partners SPRL ar trebui să preia conducerea clubului. Până ca numirea să fie validată de judecătorul sindic, Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul firmei RTZ& Partners SPRL, spunea că va întreprinde toate demersurile pentru ca brandul FC Brașov să fie salvat.

„Am fost contactați de către cei de la Top Expert SPRL să ne ocupăm de administrarea clubului FC Brașov , asta și pentru faptul că avem experiență cu cluburile de fotbal aflate în insolvență. Am văzut că procesul- verbal al Adunării Generale a Creditorilor FC Brașov a fost publicat în BPI (Buletinul Procedurilor de Insolvență), acum rămâne ca judecătorul sindic să confirme sau nu numirea noastră. Până nu vom fi confirmați, nu am nicio calitate oficială, iar în acest moment chiar nu cunosc toate datele de la dosar. Din câte știu, este o situație dificilă la FC Brașov, dar trebuie făcut totul din punct de vedere regulamentar ca acest brand să fie salvat. Nu vrem să îngropăm acest brand, astfel că vom căuta soluții”, declara, pentru Monitorul Expres, Răzvan Zăvăleanu, la începutul lunii mai. Tot Zăvăleanu mai spunea că Biroul Bistrița al RTZ&Partners SPRL se va ocupa de FC Brașov.

„Nu vrem să fim considerați groparii FC Brașov”

Surprinzător, chiar dacă cei de la RTZ&Partners SPRL au calitatea de administratori ai FC Brașov, se pare că firma clujeană ar dori să renunțe la această calitate. Motivele au fost explicate de Răzvan Zăvăleanu. „Nu am luat încă o decizie, încă nu știu sigur dacă vom rămâne sau nu la FC Brașov. Din păcate, situația este mult prea complexă, procedura este mult prea anevoioasă pentru că sunt multe lucruri neclare, sunt multe litigii pe rol. Eu am spus încă de la început că nu vrem să fim considerați groparii FC Brașov. În 2015 ne-am exprimat dorința de a administra clubului, atunci nu s-a putut, acum însă pare cam târziu. Colegii mei au verificat actele și sunt sceptici că acest club mai poate fi salvat de la faliment. După ce vom primi oficial decizia de numire vom anunța dacă rămânem sau nu la FC Brașov”, a spus Zăvăleanu.

Cel mai probabil, în aceste condiții, cei de la RTZ&Partners SPRL vor refuza cauza, iar Adunarea Generală a Creditorilor de la FC Brașov va trebui să numească un alt administrator judiciar, care va trebui avizat de judecătorul sindic.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 26 May. 2017, 12:28 Diverse
Pe aceeași temă