Directorul general de la UTA a găsit cea mai ciudată formă de a-și motiva jucătorii: „Avem al doilea palmares din România, după Dinamo”. Ce „uită” Codru Grădinariu

Marius ANGHEL 23 Feb. 2017, 19:18 Liga 2

Directorul general al clubului UTA Bătrâna Doamnă, Codru Grădinariu, s-a dat în stambă la prezentarea oficială a celor patru achiziții făcute în această iarnă: Dumitru Muntean (27 ani), Mevlan Adili (22 ani), Robert Vîlceanu (19 ani) și Gianmarco Piccioni (25 ani). Noile transferuri, cât și ceilalți jucători din lot sunt motivați în lupta pentru promovare cu mândria de a evolua pentru un club care „a ajuns să aibă al doilea palmares din România”.

Oficialul a spus că antrenorul Laurențiu Roșu a cerut doi jucători, însă conducerea clubului i-a adus patru. „Începe un retur foarte important pentru clubul nostru și, așa cum antrenorul nostru a considerat necesar, am întărit lotul cu câțiva jucători. Laurențiu Roșu ne-a solicitat neapărat doi jucători, noi am reușit să aducem patru și, mai mult decât atât, aproape toți sunt jucători polivalenți”, a spus, citat de Sport Arad, Grădinariu.

Întrebat dacă jucătorii vor fi premiați printr-un sistem de premiere în caz de promovare, conducătorul echipei arădene a făcut o remarcă ce scoate în evidență problemele de identitate ale Stelei, însă și ale clubului UTA. „Printr-un concurs nedorit de împrejurări, UTA a ajuns să aibă al doilea palmares din România, după Dinamo. Nu știu exact ce s-a întâmplat la Steaua, dar atâta timp cât am devenit al doilea club ca și titluri câștigate în țară, nu cred că există o motivațe mai mare pentru jucătorii noștri. În rest, primele de joc au rămas aceleași, cele stipulate în contractele fiecăruia”, a mai spus Grădinariu.

Directorul general Codru Grădinariu uită însă că echipa pe care o conduce poartă numele de UTA Bătrâna Doamnă. Actualul club reprezentativ pentru Arad nu este însă același cu cel înființat de baronul Francisc von Neuman în 1945 și care între timp a intrat în faliment. Oficialul arădean remarcă problemele dintre CSA Steaua și FC Steaua București, însă atribuie acum șase titluri de campioană și două Cupe ale României actualului club din Liga 2 care s-a înființat în 2013.

UTA Bătrâna Doamnă are în palmares un titlu de campioană în Liga a IV-a Arad, o Cupă a României fază județeană, o promovare din Liga 3 și un loc 2 în play-off-ul Seriei a II-a a Ligii 2.

Dinamo are 18 campionate câștigate, 13 trofee ale Cupei României și 2 Supercupe ale României. În schimb, Steaua are 1 Cupă a Campionilor Europeni, 1 Supercupa Europei, 26 de titruri de campioană, 22 de trofee ale Cupei României, 6 Supercupa României și 2 Cupa Ligii.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 23 Feb. 2017, 19:18 Liga 2
Pe aceeași temă