Viticultorii au spus adio Cupei României

25 Aug. 2011, 12:54 Cupa
Viticultorii** au spus adio Cupei României

Aventura echipei buzoiene Viticultorul Breaza în Cupa României a luat sfârșit după ce marți a pierdut cu scorul de 2-4 confruntarea cu FCM Bacău. Partida disputată pe stadionul ,,Cornel Negoescu” din Buzău a fost una în care diferența de valoare și experiență a înclinat balanța în favoarea moldovenilor, aceștia izbutind să marcheze golurile în ultimele 15 minute.

Gazdele au început bine și au irosit câteva ocazii prin Mihălcescu (7), Petrea (19) și Pavel (21), șuturile acestora ocolind cu puțin poarta. Viticultorii și-au văzut totuși eforturile încununate cu gol când S. Popescu (30) a marcat spectaculos cu un lob de la aproximativ 30 de metri.

Oaspetii au replicat puțin mai târziu, izbutind chiar să egaleze, dar asistentul a semnalizat o poziție de ofside la Pavel (36). În faza următoare băcăuanii au trecut din nou pe lângă gol după ce Curiluc (37) a ratat intercepția la o minge trimisă în fața porții de Lipovanu. Peste două minute Hurdubei și-a încercat și el norocul însă balonul a lovit bara transversală și astfel formația din Breaza a răsuflat iar ușurată.

După pauză S. Popescu (56) a fost aproape de o ,,dublă” numai că portarul a respins in extremis șutul puternic de la marginea careului. Ceva mai târziu gazdele și-au mărit avantajul grație lui Sofronea (72), care a fructificat cu o lovitură de cap din plonjon centrarea perfectă a lui Mihălcescu. Se părea că Viticultorii vor produce o nouă surpriză, dar schimbările efectuate de antrenorul grupării moldovene Gheorghe Poenaru s-au dovedit inspirate. Astfel, Vraciu (75) a relansat meciul înscriind cu un șut din întoarcere, ca după șapte minute, la o gafă a portarului, să restabilească egalitatea.

Gazdele au fost pe punctul de a prelua din nou conducerea, când Vasile, scăpat singur spre poartă a preferat să-i paseze unui coechiper, aflat însă în ofside. A fost momentul psihologic al partidei, deoarece imediat Huiban (85) a finalizat o acțiune ofensivă, întorcând rezultatul în favoarea echipei sale. Când arbitrul se pregătea să fluiere pentru ultima dată, Întuneric (90) și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor cu un șut din interiorul careului.

,,Felicit echipa mea pentru dăruirea de care a dat dovadă și în acest meci. Le mulțumesc băieților pentru ce au făcut, însă, din păcate, după cum s-a văzut pe final noi am căzut fizic. De aici au apărut și greșelile personale, dar la unul dintre golurile oaspeților am oarece dubii. Dacă la acel contraatac când scorul era 2-2 Vasile ar fi tras la poartă și înscria altfel stăteau lucrurile și ne puteam califica. Oricum echipa a demonstrat că nu întâmplător am ajuns până în această fază a competiției”, a comentat antrenorul-jucător al Viticultorului Breaza, Romeo Stan.

,,Am avut într-adevăr emoții. În primul rând vreau să punctez un lucru care m-a impresionat foarte mult și anume modul în care echipa gazda a pregătit meciul și jocul practicat. A fost la un pas să producă surpriza, dar după ce am introdus câțiva dintre jucătorii de baza aceștia au clarificat situația. Noi am dominat partida și până la urmă s-a făcut dreptate”
, a spus antrenorul echipei FCM Bacău, Gheorghe Poenaru.

Viticultorul Breaza: Coman – Bucur, Nedelea, Droncioiu, Cuturelea, Baciu (46 I. Vasile), Popescu, Scarlat (61 Stan), Petre, Sofronea (73 Oprea), Mihălcescu. Antrenor: Romeo Stan

FCM Bacău:
Petrache -Apostol, Mihălăchioaie, Bursuc, Eudean, Lipovanu, Apostu, Menghia (53 Întuneric), Pavel (53 Vraciu), Curiliuc (74 Huiban), Hurdubei. Antrenor: Ggheorghe Poenaru

Articol scris de Adi Soare

25 Aug. 2011, 12:54 Cupa
Pe aceeași temă