S-a băgat singură în „cușca leilor”! Cu U Craiova, Sportul Snagov joacă în 16-imile Cupei în Bănie, acolo unde, anul trecut, Afumațiul n-a acceptat să meargă

Marius ANGHEL 21 Sep. 2018, 21:46 Cupa
S-a băgat singură în

Snagovenii nu-s la fel de orgolioși ca afumățenii, locuitorii comunei ilfovene aflate mai aproape de București decât cei ai localității care dă actualul lider al Ligii 2.

Anul trecut, CS Afumați, acum retrasă benevol în Liga 3, a picat cu U Craiova în 16-imile Cupei României și a refuzat oferta oltenilor să organizeze meciul în care era gazdă pe noul stadion „Ion Oblemenco”, chiar dacă avea șansa să rămână în istorie ca prima adversară care urma să joace un meci oficial pe acea arenă. S-a gândit la suporterii săi, dar și la faptul că nu vrea să-i dea adversarei, superioare oricum, un atu în a juca pe teren propriu într-o astfel de partidă important pentru calificarea în optimi. A ales în cele din urmă să joace la Ploiești, pe „Ilie Oană”, mai aproape de casă, acolo unde și-a vândut scump pielea, în reprizele de prelungiri. A condus-o pe Craiova, viitoare deținătoare a trofeului, de două ori (Dorin Burlacu 10′, Marian Vlada 93′), însă a cedat pe final cu 2-3 (Gustavo di Mauro 66′, Alexandru Băluță 101′, 105′).

Acum, Sportul Snagov a picat în 16-imi tot cu U Craiova și a fost pusă să joace la o oră la care are nevoie de un stadion cu nocturnă. Cum propria arenă, de la Ghermănești, nu îndeplinește aceste condiții, oltenii le-au făcut snagovenilor aceeași propunere ca și în cazul Afumațiului. Și-au atras adversarii din Cupă cu mirajul de a juca pe noul „Ion Oblemenco”, iar tactica a funcționat de această dată. Sportul, club care își cheamă suporterii la stadion la meciurile din Liga 2 prin mesaje de la actualul sau fostul primar, a uitat acum de fani. În loc să aleagă o arenă cât mai aproape de casă, la Voluntari, Chiajna, București, Ploiești sau chiar Giurgiu, Pitești sau Mioveni, a preferat să meargă direct pe arena „leilor”, la aproape 300 de kilometri distanță.

Astfel, meciul dintre Sportul Snagov și U Craiova, ce contează pentru 16-imile Cupei României, se dispută marți, de la ora 18:45, pe stadionul oltenilor, „Ion Oblemenco”, cu ilfovenii gazde.

Pe pagina sa de facebook, Sportul anunță că organizează deplasarea suporterilor cu autocarul, în mod gratuit, la Craiova. „Cine dorește să susțină Sportul din tribunele arenei din Bănie este rugat să se înscrie pe lista participanților apelând numărul de telefon 0724 305 406 – Florin Turcu, administrator bază sportivă. Vă mulțumim și ne dorim să ne însoțiți și susțineți în număr cât mai mare!”, scrie clubul din Snagov.

Chiar dacă nu este organizator, clubul U Craiova a anunțat pe site-ul oficial prețul biletelor pentru acest meci, care se pun în vânzare doar la Craiova. Elevii și studenții plătesc 5 lei dacă vor să stea în Peluza Nord, un tichet la ambele peluze costă 10 lei, la Tribuna a II-a – 10 lei, la Tribuna I costă 30 de lei, iar la VIP fanii vor scoate 50 de lei din buzunar.

Marius ANGHEL 21 Sep. 2018, 21:46 Cupa
Pe aceeași temă