Pe cine nu lași să moară… te umilește în prelungiri

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 24 Sep. 2014, 21:41 Cupa
Pe cine nu lași să moară...** te umilește în prelungiri

   Minutul 90+3. E 1-0 pentru Sport Club Bacău, iar primarul Gheorghe Ștefan părăsește nemulțumit tribuna I a stadionului „Letea”. „Mă duceam să-i spun antrenorului să-i bage în cantonament după meci și să-i muncească. Bacăul a fost clar echipa mai bună până la golul nostru egalizator”, a spus edilul din Piatra Neamț după joc. 40 de secunde mai târziu, Ceahlăul egala și trimitea partida în prelungiri.

   Adevărul e că băcăuanii și-au făcut-o cu mâna lor. Băieții pregătiți de Cristi Popovici și-au dominat destul de clar adversarii în prima repriză, dar Curiliuc n-a concretizat în situație de unu la unu cu portarul advers în minutele 2 și 23. Apropo de asta, pentru „Flocea”, așa cum este poreclit antrenorul Ceahlăului, situațiile de singur cu portarul nu reprezintă ocazii clare. Sport Club Bacău a deschis scorul în minutul 68, atunci când Căinari a șutat splendid, cu stângul, la colțul lung, concretizând superioritatea gazdelor. Hurdubei a avut ocazia de a închide meciul în minutul 74, însă șutul căpitanului băcăuan de la 14 metri a trecut puțin peste.

    În ultimul sfert de oră, gazdele au făcut pasul înapoi, iar Ceahlăul a trecut pe lângă egalare de două ori prin Pavel. Petrariu și Adăscăliței au tras de timp vârtos cu prețul primirii unor cartonașe galbene, dar totul a fost în zadar. La ultima fază a primelor 90 de minute, Onciu l-a găsit pe Marc demarcat în careul băcăuan, iar căpitanul oaspeților a egalat cu un șut sec și bine plasat.

    În prelungiri, defensiva băcăuană a clacat, după ce Lozneanu l-a servit ideal pe Pavel, care a făcut 2-1 în minutul 91. A urmat hat-trick-ul lui Popadiuc, care a taxat și el festivalul de erori din apărarea gazdelor, parafând o victorie categorică a echipei de prima ligă.

SC BACĂ‚U – CEAHLĂ‚UL PIATRA NEAMȚ 1-5 d.p.
Căinari 68 / Marc 90+4, Pavel 91, Popadiuc 99, 103, 111

Petrariu – Mihălăchioae, Lozneanu, Adăscăliței, Sascău – Căinari, Taban, Cl. Tudor (71 Vraciu), Hurdubei – Curiliuc (64 B. Rusu), Predoiu (54 B. Ungureanu). Antrenor: Cristian Popovici

Calancea – Țepeș, A. Marc (cpt.), Ichim, L. Cazan –  Popadiuc, Onciu, Clonin (60 Tăbăcariu), Chitoșcă (71 Margină) – Ștefănescu (75 Pavel), Cârjan. Antrenor: Florin Marin

Arbitru: Iulian Dima (București); Asistenți: Daniel Hulubei (Vaslui) și Iulian Cătălin Brînză (Botoșani).
Spectatori: 800.

Articol scris de Horia ALEXOAE
Foto: Sport Bacău

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 24 Sep. 2014, 21:41 Cupa
Pe aceeași temă