„Meciul ăsta nu ar fi trebuit să aibă loc vreodată”. Liderul suporterilor timișoreni nu vrea ca partida ASU Poli – ACS Poli din 16-imi Cupei să se joace pe „Dan Păltinișanu”

Marius ANGHEL 12 Oct. 2017, 18:40 Cupa

Pentru prima dată de la apariția lor, din 2012, cele două echipe timișorene care poartă numele vechiului club al orașului, Politehnica, se întâlnesc într-un meci. Sorții au decis, miercuri, ca în 16-imile Cupei României să pice ASU Poli cu ACS Poli. Echipa suporterilor timișoreni, respectiv cea susținută de autoritățile locale vor juca una contra alteia pentru prima dată oficial. Va fi una dintre cele mai mediatizate jocuri din această fază a competiție, iar reacțiile au început deja să apară.

Gruparea Universității Politehnica, ASU, va fi gazdă, iar liderul suporterilor timișoreni, președintele Druckeria, declară că meciul nu e sigur că se va desfășura pe stadionul „Dan Păltinițanu”. Sebastian Novovic și-ar fi dorit ca acest meci să nu se dispute niciodată.

„Nu ar fi fost bun niciun moment pentru meciul acesta. Meciul ăsta, în mod normal, nu ar fi trebuit să aibă loc vreodată. Acum, că așa e situația, trebuie să-l câștigăm, obligatoriu. E clar, e diferență de ligi, rămâne de văzut… Nu știu de ce e așa clar pe Dan Păltinișanu. Noi ne dorim să jucăm meciul pe Știința. Din punctul de vedere al suporterilor acolo e casa noastră din ultimii ani. Acolo ne simțim bine. La nivel de Druckeria decizia e clară, noi dorim să jucăm pe Știința și vom face demersurile necesare… Lumea să vină la restul meciurilor. Nu când e doar ceva de show, de spectacol. Să susțină echipele din Timișoara în fiecare etapă, nu doar când au chef”, a spus, pentru PressAlert, Sebastian Novovic.

Până la meciul cu ACS Poli, care se va desfășura în perioada 24-26 octombrie, data exactă nefiind stabilită momentan de FRF și televiziunile care transmit competiția, ASU Poli joacă în campionat derby-ul Vestului cu UTA Arad, apoi o întâlnește pe Pandurii Târgu Jiu.

Liderul Druckeriei nu crede că vestea meciului din 16-imi cu ACS Poli îi va deconcentra pe jucătorii lui Bogdan Andone pentru meciurile cu UTA și Pandurii. „Echipa are tărie, se concentrează pe meciul cu UTA. Apoi urmează cel cu Pandurii, apoi vedem, le luăm pe rând. Toate sunt importante, mai ales în condiția noastră”, a mai comentat, pentru sursa citată mai sus, Sebastian Novovic.

Pentru a ajunge în 16-imi, ASU Poli a trecut cu 1-0 de Voința Biled, iar ACS Poli abia a intrat în competiție. În ediția precedentă, „Băieții în ghete” au fost eliminați chiar în 16-imi, pe „Dan Păltinișanu”, de Pandurii, cu 3-0, în timp ce echipa preferată a primarului Nicolae Robu a ajuns până în semifinale, acolo unde nu a putut trece de Astra, fiind învinsă cu 1-4 la Giurgiu și cu 0-3 la Timișoara.

CITEȘTE și ce a spus Ionuț Popa, antrenorul echipei ACS Poli, despre meciul din Cupă cu ASU Poli, dar și jocul lor din weekend cu UTA.

Marius ANGHEL 12 Oct. 2017, 18:40 Cupa
Pe aceeași temă