Lincar cere ca echipele din ligile inferioare să joace acasă în 16-imi: „De ce tot timpul trebuie să îi protejăm pe cei mari?”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 15 Sep. 2014, 13:34 Stiri
Lincar cere ca echipele din ligile inferioare să joace acasă în 16-imi:**

Antrenorul echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Erik Lincar, acuză regulamentul Cupei României care spune că echipele provenite dintr-un eșalon inferior și care nu dispun de un stadion cu nocturnă nu știu dacă pot juca acasă partidele cu formațiile de Liga 1. Conform regulamentului FRF, televiziunile decid ora jocului, iar o programare la o oră înaintată aduce automat mutarea meciului pe un stadion dotat cu nocturnă.

„Aici este o altă problemă pe care eu nu o înțeleg. Trebuie să dăm echipelor mici plăcerea să joace cu o echipă de Liga 1, acasă, altfel, la ce mai participăm? Pentru ce mă duc eu marți, 120 minute la Slatina, să am penalty-uri, pentru ca apoi să mă ducă în nocturnă la Galați? Dați șansa echipelor mici, pentru oamenii din țară. Cum au dus naționala la Cluj, Brașov, lăsați să vină lumea la stadion, să aplaude, le face plăcere să vadă o echipă de Liga 1, de cupe europene sau Liga Campionilor. Nu e vorba că luăm noi cupa, echipele mici. Așa îi ajuți și financiar, vedeți și situația noastră, care este extrem de grea. Nu înțeleg, de ce tot timpul trebuie să îi protejăm pe cei mari? Măcar în cupă și măcar primul tur, când jucăm cu o echipă de Liga 1, că în al doilea tur clar că nu mai avem nicio șansă. Atâta vrem! Apoi, să facă ei ce vor și să le combine cum vor ei, dar măcar primul meci să jucăm acasă, fiecare echipă de Liga a II-a sau Liga a III-a” a răbufnit Lincar.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 15 Sep. 2014, 13:34 Stiri
Pe aceeași temă