Lecție de contraatac! CS Otopeni a eliminat Snagovul

24 Aug. 2011, 12:06 Cupa

Duelul din Cupă dintre FC Snagov și CS Otopeni s-a reeditat ieri, după ce sezonul trecut, în turul V, echipa lui Mugur Porumbacu se impunea cu 3-1. De această dată, cele două formații ilfovene s-au întâlnit în turul IV și și-au schimbat și locul de disputare, de această dată la Ghermănești. În teren, evoluția a fost aceeași, chiar mai drastică, scor final 0-3, cu toate că schimbările și omogenitatea au fost mai aproape de Snagov. Toate golurile au fost marcate în urma unor faze pornite pe contraatac.

Confruntările dintre FC Snagov și CS Otopeni sunt întotdeauna încărcate de tensiune și mari rivalități. Acest lucru nu s-a mai întâmplat și ieri, atunci când jucătorii celor două formații au practicat un joc de vacanță, fără vlagă, doar de dragul de a se prezenta în competiție. Dacă rivalitatea din teren a lipsit, ea nu a fost uitată în tribune, acolo unde oficialii celor două echipe au fost mult mai la înălțime decât fotbaliștii.

Cu toate că evoluau pe teren propriu și dominau mijlocul terenului, jucătorii antrenați de Laurențiu Reghecampf nu au putut bloca cele câteva șanse de gol ale adversarilor. Ene (23) a dat tonul ratărilor pe contraatac, însă numai intervenția excelentă a lui Baruch, în postură de unu-la-unu, a salvat deschiderea scorului. Tot fostul atacant al Juventus-ului și-a adus echipa în poziție de a marca, ca de această dată Serediuc (30) să nu rateze și să înscrie la colțul lung din șase metri, după ce în primă fază Ene a fost blocat, din nou, de Baruch.

Reacția de orgoliu a gazdelor nu a întârziat să apară și Snagovul a ratat golul egalizator prin Bâtfoi (37), al cărui șut din interiorul careului a precut milimetric pe lângă bară. Imediat pe contraatac, Robert Lupu a pătruns în careu pe partea stângă, a pasat în spate pentru Ene (38), care l-a copiat pe Serediuc și a marcat asemănător. 0-2 și încrederea rezervelor de la încălzire ale lui Reghecampf că pot reveni pe tabelă dispărea.

Dinu (41) a mai trecut odată pe lângă revenire cu o lovitură liberă din afara careului, însă reținută lângă bară de Oltean, iar pauza o ducea pe CS Otopeni cu un avantaj important la cabine.

La reluare, Reghecampf a încercat să-și impulsioneze jucătorii prin introducerile Cristea și Dumitru, însă cei care au lovit din nou au fost tot fotbaliștii lui Tudorel Dumitru. Tot în urma unui contraatac, Celpan i-a pasat ideal lui Ene (55), care a făcut 0-3 printr-un șut pe lângă portar, ieșit la întâmpinare.

Cu o diferență de scor nerecuperabilă, având în vedere evoluția din teren de până în acel moment, Snagovul a continuat pe final să marcheze golul de onoare, dar Dinu (75) a ratat cea mai mare șansă luându-l la țintă pe Coman din 10 metri.

După victoria la scor de neprezentare, CS Otopeni merge mai departe în Cupa României, în tur V urmând a întâlni o echipă dintre cele învingătoare din această rundă. De partea cealaltă, FC Snagov a părăsit competiția după numai un singur joc și îi rămâne doar campionatul, acolo unde trebuie să demonstreze că înfrângerea la trei goluri diferență a fost doar un accident.

FC Snagov – CS Otopeni 0-3
Serediuc (30), M. Ene (38, 55)

Snagov: Baruch – Ad. Popa, Zeciu, D. Bratu, M. Florea – Bereșoae, R. Iancu, Săceanu (60 A. Nistor), Al. Stancu (46 M. Dumitru) – V. Dinu (cpt.) – Bâtfoi (46 Cr. Cristea)
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Otopeni: M. Oltean – Ghindeanu (68 Odoroabă), Perde, Al. Dragomir, Iuhas – A. Voinea, Ad. Neagoe – R. Lupu, I. Celpan (cpt.)(63 Fl. Anghel), Serediuc (60 Sin) – M. Ene
Antrenor: Tudorel Dumitru

Articol și foto de Marius ANGHEL

24 Aug. 2011, 12:06 Cupa
Pe aceeași temă