Flavius Stoican visează să preia „coroana” de rege al Iașului de la Ionuț Popa. Ce au spus cei doi antrenori după meciul direct dintre UTA și Poli

Marius ANGHEL 26 Sep. 2018, 23:37 Cupa

Poli Iași a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a o elimina pe UTA din Cupa României. A fost 2-2 după timpul regulamentar, 3-3 după prelungiri și 8-6 în contul moldovenilor la final, scor suficient pentru ca antrenorii ambelor formații să se felicite reciproc în declarațiile de după meci.

Ionuț Popa a fost față în față cu destinul, deoarece în Copou a avut cel mai lung mandat și a fost cel mai iubit. Flavius Stoican are și el rezultat promițătoare cu trupa moldavă și a recunoscut că și-ar dori să ajungă pentru Iași ceea ce a însemna Ionuț Popa pentru fanii echipei.

Flavius Stoican a lăudat atmosfera de la meciul din Arad. „Pot spune că astăzi am întâlnit aici tot ce trebuie: oameni primitori, suporteri deosebiți ai echipei gazde și un meci spectaculos cu ocazii, goluri, ratări, răsturnări de scori, penalty-uri. A fost un meci frumos, felicit ambele echipe pentru că au reușit să facă spectacol și pentru cei de pe stadion și pentru telespectatori. Felicit galeria gazdelor pentru că au cântat atât de frumos, că la un moment dat nu se mai auzeau indicațiile. Cinste lor. Astăzi a fost un meci echilibrat, putea oricare din cele două echipe să câștige. Noi am revenit de la 1-0, apoi am fost noi la conducere. Cei de la UTA au stat foarte bine pe faza defensivă, ne-au surprins de câteva ori pe contraatac. M-am așteptat la un meci greu. Am lăsat opt titulari acasă, dar, indiferent cine intră pe teren, eu am încredere în aceia și ei trebuie să arată că merită să joace în primul 11 și în meciurile de campionat”, a spus Stoican despre meci.

Stoican vrea „coroana” fostului rege Ionuț Popa

Cu sinceritate, Flavius Stoican recunoaște că ar vrea să egaleze mandatul de șapte ani al lui Ionuț Popa în fruntea Politehnicii. Antrenorul a făcut o referire „subtilă” și la relațiile tensionate cu conducerea moldovenilor la un moment dat, „reparate” după o conferință la care însuși Stoican a venit foarte nervos.

„Mi-aș dori, deși știu că e foarte dificil. Știu că este un antrenor foarte iubit la Iași, știu că a făcut lucruri frumoase. Sunt pe un drum bun, am în spate suporteri care iubesc această echipă, am jucători care indiferent ce greșeli fac, își doresc mult. Acum toți, conducerea, suntem pe aceeași lungime de ordine. Lucrurile merg bine”, a precizat Stoican, întrebat dacă poate fi la fel de longeviv pe banca echipei din Iași ca și Ionuț Popa.

Ionuț Popa: „A câștigat echipa mai norocoasă”

Ionuț Popa a lăudat și el meciul și atmosfera de pe „Motorul”. „Un meci frumos, cu multe goluri, spre deliciul spectatorilor care au susținut echipa. Echipa noastră a jucat destul de bine în prima repriză. La 1-0 mai puteam marca, am avut două ocazii. Iașul are jucători de calitate, s-a văzut în joc că au jucători valoroși, dar și noi cred că ne-am ridicat pe alocuri la nivelul lor. Am dominat ultima parte a prelungirilor, am ratat ocazia aceea imensă la David Popa, la începutul prelungirilor, și fotbalul a fost cum este el: când ratezi primește goluri la faza următoare. A câștigat echipa mai norocoasă”, a spus Ionuț Popa despre meci.

Popa a pus puțin tunurile și pe arbitri

Antrenorul arădenilor a vorbit și despre unele decizii ale brigăzii de arbitri cu care nu a fost de acord. „Acel penalty al lor nu prea a fost penalty. Și la golul doi al lor, Manea a fost dat la o parte de atacantul lor, fază la care am și ripostat de pe margine”, a punctat Popa.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 26 Sep. 2018, 23:37 Cupa
Pe aceeași temă