FC Hermannstadt, mulțumită că a picat cu Gaz Metan în semifinalele Cupei. „Este un adversar accesibil”. Solicitarea pe care au făcut-o sibienii către FRF

Marius ANGHEL 15 Mar. 2018, 09:56 Cupa
FC Hermannstadt, mulțumită că a picat cu Gaz Metan în semifinalele Cupei.

Județul Sibiu va avea o echipă în finala din acest an a Cupei României, după ce FC Hermannstadt și Gaz Metan Mediaș au picat să joace una împotriva alteia într-una dintre semifinale. În cealaltă semifinală se vor întâlni FC Botoșani și CS Universitatea Craiova. Meciurile au loc pe 18 aprilie, turul, și 9 mai, returul.

Prima manșă a meciului dintre FC Hermannstadt și Gaz Metan Mediaș e programată să se dispute pe terenul divizionarei secunde. Însă, conducerea clubul sibian din Liga 2 nu va mai închiria instalație mobilă de iluminat cum a făcut-o pentru jocul cu FCSB, ci va încerca să convingă televiziunile și FRF să programeze jocul la o oră la care să se poată desfășura fără nocturnă. Mai ales că meciul dintre cele două echipe sibiene nu este unul de mare interes pentru telespectatori.

Teodor Birț, președintele FC Hermannstadt, s-a declarat mulțumit de tragerea la sorți și speră ca meciul tur să se dispute la Sibiu. În cazul în care partida va fi programată în nocturnă, nu este exclus ca ambele întâlniri dintre cele două echipe, atât turul, cât și returul, să aibă loc pe stadionul din Mediaș. „Gaz Metan este un adversar accesibil. Nu am vrut să întâlnim CS U Craiova în semifinale, deoarece este favorita numărul unu la câștigarea trofeului, dar nici pe FC Botoșani, din cauza deplasării lungi. Pentru noi, important este campionatul, îndeplinirea obiectivului, promovarea în Liga 1. Primul meci va avea loc la Sibiu. Este exclus să mai închiriem instalația de nocturnă, mai ales că, la acea dată, lucrările la stadionul Municipal vor fi în toi. În cazul în care se decide ca meciul să aibă loc în nocturnă, vom alege alt stadion”, a declarat Birț.

Vor ca meciul tur să fie programat la cel mult ora 17:00

Ulterior după aflarea adversarului, conducătorul echipei din Liga 2 a făcut cerere către FRF prin care a solicitat ca partida tur cu Gaz Metan Mediaș să fie programată la cel mult ora 17:00, pentru a nu fi nevoie de nocturnă și, astfel, să fie organizată pe stadionul Municipal din Sibiu.

„La scurt timp după tragerea la sorți a meciurilor din semifinalele Cupei României, în urma căreia am picat cu Gaz Metan Mediaș, am făcut demersuri pentru a putea disputa pe propriul teren meciul din manșa întâi. În acest sens, clubul nostru a trimis o solicitare pe adresa Federației Române de Fotbal pentru a programa meciul de la ora 17:00, și nu în nocturnă. Am decis să facem aceste demersuri în principal pentru suporterii noștri, care au venit în număr atât de mare la stadion pe 28 februarie și 1 martie, la jocul cu FCSB. Cei peste 12.000 de suporteri care ne-au fost alături atât în seara zilei de 28 februarie, cât și a doua zi, la prânz, când s-a jucat acel meci din sferturile de finală ale Cupei României, cu FCSB, merită să aibă posibilitatea de a-și vedea echipa favorită încă o dată, într-un meci din fazele superioare ale acestei competiții. Sperăm ca solicitarea noastră să primească răspuns favorabil din partea FRF”, anunță FC Hermannstadt pe pagina sa de Facebook.

FC Hermannstadt s-a calificat în semifinalele Cupei României după ce a trecut, pe rând, de Industria Galda (3-1), FC Voluntari – deținătoarea trofeului și a Supercupei României (1-0), Juventus București (2-0) și vicecampioana FCSB (3-0). Gaz Metan Mediaș a ajuns în această fază a competiției după ce a trecut de Metaloglobus București (2-1), CS Mioveni (1-0) și Astra Giurgiu (1-0).

Foto: Lucian DANCIU

Marius ANGHEL 15 Mar. 2018, 09:56 Cupa
Pe aceeași temă