FC Hermannstadt a picat cu FCSB în sferturile de finală ale Cupei României. Unde ar putea avea loc meciul

Marius ANGHEL 11 Jan. 2018, 12:29 Cupa

FC Hermannstadt, singura reprezentantă din campionatul Ligii 2 rămasă în actuala ediție a Cupei României, a picat cu cel mai greu adversar pe care îl putea întâlni în faza sferturilor de finală ale competiției. FCSB este clubul cu care a picat la tragerea la sorți de astăzi, de la Casa Fotbalului, gruparea sibiană antrenată de Alexandru Pelici. Meciul cu vicecampioana României ar putea să se dispute la Sibiu, într-o singură manșă eliminatorie, în jurul datei 27 februarie – 1 martie.

Fiindcă face parte dintr-un campionat de categorie inferioară, FC Hermannstadt este gazda desemnată pentru meciul din sferturi cu FCSB. Dar, mai mult ca sigur că, pentru ca jocul să se poată disputa pe stadionul Municipal din Sibiu, a doua clasată din Liga 2 va trebui să închirieze o instalație de nocturnă mobilă.

Președintele clubului, Teodor Birț, a declarat, imediat după tragerea la sorți, că ia serios în calcul închirierea unei instalații de nocturnă pentru ca meciul cu FCSB să se desfășoare pe propriul teren. Birț a mai spus că și-ar fi dorit ca „alb-roșii” să întâlnească pe Gaz Metan Mediaș în această fază a competiției, dar și că este convins că sibienii merită să vadă vicecampioana României pe Municipal.

„Luăm serios în calcul posibilitatea de a închiria o instalație de nocturnă mobilă. Dacă o vom face, probabil prețul biletelor va crește puțin, dar sunt convins că suporterii vor lua cu asalt tribunele stadionului Municipal și de data aceasta, pentru că nu în fiecare zi au posibilitatea de a o vedea pe FCSB în orașul lor. Sibienii merită o astfel de întâlnire. Mi-aș fi dorit să jucăm cu Gaz Metan, pentru că am fi avut șanse mai mari să ajungem în semifinale, dar vom face tot posibilul să mai producem încă o surpriză în Cupa României – după ce am eliminat deținătoarea trofeului și a Supercupei României, FC Voluntari, în șaisprezecimi, și pe Juventus București, în optimi – chiar dacă va fi infinit mai greu cu FCSB. Surprize însă s-au mai văzut în această competiție”, a declarat Teodor Birț.

FCM Baia Mare și Foresta Suceava au procedat la fel în anii trecuți, atunci când au picat să joace în Cupa României cu FCSB. Fiindcă nu aveau stadioane cu nocturnă, atât băimărenii, cât și sucevenii au închiriat instalații de iluminat mobile, astfel că au putut organiza meciul pe teren propriu. Interesul pentru jocul cu FCSB a fost extrem de mare la acea vreme, cele două stadioane fiind arhipline.

Celelalte trei meciuri din sferturile de finală ale Cupei României sunt: CS Universitatea Craiova – Dinamo București, Gaz Metan Mediaș – Astra Giurgiu și CSM Politehnica Iași – FC Botoșani.

Marius ANGHEL 11 Jan. 2018, 12:29 Cupa
Pe aceeași temă