Dacia Unirea a stabilit unde joacă în optimile Cupei cu CS U Craiova. S-a luat în discuție chiar varianta Turnu Severin sau București

Marius ANGHEL 01 Dec. 2016, 09:18 Cupa

Conducerea clubului Dacia Unirea Brăila a decis unde se va juca meciul din optimile de finală ale Cupei României cu CS U Craiova.

În imposibilitate de a organiza meciul de Cupă pe propriul teren, după ce televiziunea care are drepturile TV pentru această competiție a cerut ca partida cu CS U Craiova să se dispute în nocturnă, conducerea clubului brăilean din Liga 2 a luat mai multe orașe în calcul pentru desfășurarea jocului și a ales până la urmă Buzău.
Cum autoritățile locale nu au sprijinit achiziționarea unei instanții mobile de iluminat pentru ca jocul să se desfășoare pe stadionul Municipal din Brăila, așa cum s-a petrecut la Suceava sau Baia Mare, Dacia Unirea va fi nevoită să plece în altă localitate pentru a disputa meciul din optimile Cupei. Alte variante luate în dispuție, potrivit unui comunicat, au fost Galați, Vaslui, Turnu Severin și București, Constanța dispărând de pe această listă, deși și orașul de la mare fusese enumerat în primul comunicat al brăilenilor.

  • Meciul dintre Dacia Unirea Brăila și CS U Craiova, contând pentru faza optimilor de finală ale Cupei României, e programat să se desfășoare pe 13 decembrie, de la ora 17:30.

 

„Așa cum am promis în comunicatele anterioare, revenim cu următoarele precizări privind meciul din Cupa României:

1. Analizând toate variantele aflate în discuție (Galați, Buzău, Vaslui, Turnu Severin, București) conducerea clubului a decis ca partida Dacia Unirea Brăila – CSU Craiova, din optimile Cupei României, programată pentru data de 13.12.2016, ora 17:30, să se desfășoare la Buzău, pe stadionul Municipal din parcul Crâng. Cu acest prilej, clubul mulțumeste autorităților locale din municipiul Buzău – dlui. primar Constantin Toma, dlui. viceprimar Sorin Apostu și dlui. vicepreședinte CJ Buzău, Adrian Petre – pentru deschiderea și căldura cu care am fost întâmpinați.

2. Cu regretul că, în pofida demersurilor noastre, această partidă nu s-a putut organiza pe teren propriu (din motivele deja cunoscute), vom încerca în zilele următoare să stabilim unele măsuri organizatorice care sperăm să mai atenueze din mâhnirea suporterilor noștri pentru a face împreună din acest eveniment sportiv, o mare sărbătoare pentru toți iubitorii fotbalulului brăilean.

ACS Dacia Unirea Brăila”, se arată comunicatul conducerii Dacia Unirea Brăila.

Dacă varianta Galați (22 de km) ar fi fost cea mai convabilă pentru suporterii brăileni care ar fi dorit să vadă meciul Dacia Unirea – CS U Craiova, în situația în care jocul nu s-a putut organiza în propriul oraș, varianta Buzău era a doua cea mai apropiată ca distanță. Fanii Daciei Unirea care vor dori să vadă echipa într-o fază superioară a Cupei României sunt nevoiți să se deplaseze puțin peste 100 de kilometri pentru a face acest lucru.

Primarul orașului Brăila, Marian Dragomir, a considerat suma de 50.000 de euro necesară închirierii instalației de nocturnă mobilă pentru organizarea meciului cu CS U Craiova pe stadionul Municipal la Brăila ca fiind exorbitantă, având în vedere că nocturna urca să fie folosită doar pentru o zi.

Ultimul meci al Daciei Unirea la Buzău, pe stadionul Gloria, a fost unul plin de scântei și nervi, pe 26 martie 2016. Gazdele s-au impus la limită, 1-0 cu penalty transformat în minutul 83, însă la final totul a scăpat de sub control. Antrenorul Brăilei, Alin Pânzaru, a avut cel mai mult de suferit după ce „rivalul” Viorel Ion și alți apropiați ai săi l-au apostrofat și scuipat pentru declarațiile sale de dinainte de joc.

Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL 01 Dec. 2016, 09:18 Cupa
Pe aceeași temă