CS Mioveni își face speranțe în fața Stelei, în optimile Cupei, după ce a învins-o și în meci amical. „Mai mult de atât ce poți să îți dorești”

Marius ANGHEL 18 Nov. 2016, 11:29 Cupa

CS Mioveni va întâlni din nou Steaua, de data a­ceas­ta într-un meci oficial! Sorții au decis joi ca în optimile Cupei României echi­pa argeșeană să joace cu vicecampioana României, meciul urmând a avea loc pe 13, 14 sau 15 decembrie, cel mai probabil în nocturnă, la Mioveni. Partida este practic o reeditare a amicalului de săptămâna trecută, când galben-ver­zii i-au învins pe bucureșteni cu 1-0, prin golul lui Cosmin Năstăsie.

„Sperăm într-o calificare!”

Oficialii Mioveniului au avut și motive de bucurie după tragerea la sorți, dar și motive de întristare. Astfel, bucurie a fost în primul rând pentru că au îndeplinit obiectivul trasat în Cupă, și nu oricum, adică aducerea unei echipe de Liga 1 la Mioveni, și nu a oricărei echipei, ci a celei mai tari și mai bune dintre adversarii posibili. Pe de altă parte, întristare a fost pentru că, odată picați cu Steaua, cel mai bun adversar posibil, șansele de calificare s-au diminuat considerabil, altfel fiind privit un meci cu o colegă de serie sau chiar cu una clasată în subsolul Ligii 1.

Ieri, președintele executiv al clubului, Constantin Stancu, a spus, citat de Curierul zilei, că se dorește acum umplerea stadionului din Mioveni, microbiștii având motive să vină la acest meci de Cupă: „Până la urmă, obiectivul, acela de a aduce la Mioveni o echipă de Liga 1, s-a îndeplinit și am adus-o chiar pe cea mai bună. Sper să fie tribunele pline și să facem un joc frumos. După cum se știe, în Cupă, totul este posibil, iar șanse avem, chiar dacă mici. Va fi foarte dificil, dar fiecare are șansa lui în competiția KO. Oricum, nu va mai fi același meci ca cel de săptămâna trecută de la Mioveni, când am învins cu 1-0 în acel amical”.

Și președintele Consiliului Director, Dumitru Olteanu, este optimist înainte de acest joc, oficialul clubului mărturisind că se gândește chiar la o calificare: „Nu prea ne așteptam să jucăm cu Steaua atât de repede în Cupă, într-un joc oficial, dar sorții au decis așa și nu avem ce face, ne vom întâlni din nou cu ei, după ce acum o săptămână am jucat acel amical la Mioveni și am învins cu 1-0. Datale partidei sunt altele acum, va fi un meci oficial, nu amical, suntem conștienți că va fi destul de greu, dar ne apărăm șansele până la capăt și, de ce nu, sperăm chiar într-o calificare. Am avut ca obiectiv în Cupă să aducem la Mioveni o echipă de Liga 1 și iată că aducem prima echipă a clasamentului Ligii 1. Mai mult de atât ce poți să îți dorești, să faci spectacol pe propriul teren. Sigur, era mai ușor să cazi cu un adversar mai accesibil, dar de aia este frumos fotbalul și fie să învingă cel mai bun. Probabil se va juca în nocturnă și, fiind și un meci oficial, sper să fie stadionul plin”.

Cum și când se joacă

În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu are stadion cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării. Nu este cazul și Mioveniului, care dispune de stadion cu nocturnă, iar meciul va fi programat la Mioveni la lumina reflectoarelor în funcție de cerințele televiziunilor.

Jocurile din optimile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de ligă inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. Meciurile rezultate în urma tragerii la sorți vor fi programate să se dispute marți/miercuri/joi, 13/14/15 decembrie, cu începere de la ora 13:30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit de Comitetul de Urgență și comunicat ulterior pe site-ul FRF.

Victorii pe linie

CS Mioveni a ajuns în această fază a competiției după ce în Faza a 5-a a eliminat pe CS Păulești (scor 0-2 la Păulești, marcatori Marius Staicu și Roberto Ayza) și apoi în șaisprezecimi a învins chiar pe terenul ei, cu 3-1, pe Olimpia Satu Mare, goluri Alin Popa, Roberto Ayza și Rădescu. Steaua a jucat doar o singură partidă până acum, cea din șaisprezecimi, învingând, în deplasare, la Foresta Suceava cu 2-1.

1-0 în amical

CS Mioveni a câștigat cu 1-0 amicalul disputat cu Steaua, sâmbăta trecută. Cele două echipe au profitat astfel fiecare de pauza competițională (Liga 1 fiind întreruptă din cauza meciului naționalei, iar în Liga a 2-a, galben-verzii trebuiau să joace cu Șoimii Pâncota, echipă exclusă între timp) și s-au întâlnit într-un joc de pregătire, la Mioveni. Disputat în fața a 1.500 de spectatori, Steaua lui Reghecampf a adus la Mioveni doar o parte dintre vedete, Tamaș, Muniru, De Amorim, Boldrin, Bourceanu, alți trei jucătorii fiind la lot, Gabi Enache, Adi Popa și Toșca. Mioveniul s-a impus cu 1-0, grație golului marcat de Năstăsie în minutul 70, asta după ce, în prima repriză, portarul gazdelor, Popescu, se remarcase în trei rânduri cu intervenții de excepție.

Articol scris de Silviu MIHAI (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 18 Nov. 2016, 11:29 Cupa
Pe aceeași temă