CS Mioveni e gata să producă o nouă surprinză în Cupa României. Pelici: „Putem face o performanță mare. E ca o șansă pentru fiecare dintre noi”

Marius ANGHEL 28 Mar. 2017, 17:54 Cupa
CS Mioveni e gata să producă o nouă surprinză în Cupa României.** Pelici:

CS Mioveni se pregătește să producă o nouă surpriză în actuala ediție a Cupei României. Ajunsă în faza sferturilor de finală după ce a trecut în deplasare de CS Păulești (2-0) și Olimpia Satu Mare (3-1) și acasă de Steaua (1-1, 5-4 la loviturile de departajare), echipa argeșeană vrea să o elimine și pe FC Voluntari și să ajungă în semifinale.

Miercuri seară, de la ora 18:30, pe stadionul Orășenesc din Mioveni, echipa de Liga a 2-a condusă de Alexandru Pelici întâlnește Voluntariul într-un joc ce se desfășoară într-o singură manșă, iar câștigătoarea merge în semifinale. Antrenorul formației aflate pe locul 5 în campionatul eșalonului secund îi consideră pe ilfoveni favoriți, însă speră că jucătorii săi să repede evoluția din meciul cu Steaua și să obțină o nouă calificare.

„Văd acest meci ca o șansă pentru fiecare dintre noi și ca o șansă să facem o performanță mare din poziția de echipă de Liga a doua. Este unul dintre cele mai importante jocuri ale acestui an pentru noi. Sperăm să ne ridicăm la valoarea adversarului, să facem o partidă bună. Sperăm să avem aceeași determinare și aceeași agresivitate ca în meciul cu Steaua, chiar dacă adversarii au un plus de experiență și valoare, cu jucători ca Cernat, Maftei, Ivanovici, Marinescu, Lazăr… Din punctul meu de vedere, ei pornesc cu prima șansă, și e normal să văd așa lucrurile pentru că noi suntem o echipă de Liga a 2-a, iar ei de Liga 1. Dar și noi avem șansa noastră și sperăm să o exploatăm la maximum. Nu cred că pentru ei contează mai mult campionatul și situația în care sunt acolo. Ca și antrenor, eu, indiferent care ar fi situația din campionat, să ajungi într-o semifinală e o performanță, indiferent ce echipă ești. Eu unul aș aborda meciul cu echipa bună, să joc la calificare. Față de meciurile jucate în campionat, este posibil să folosim și alți jucători, dar e devreme să ne pronunțăm acum, pentru că mai este până mâine seară la meci”, a spus, citat de csmioveni.ro, Alexandru Pelici.

Argeșenii nu au tot lotul la dispoziție pentru acest meci important. „Din păcate, avem din nou probleme de lot, Gugu este suspendat după eliminarea cu UTA, Gălan este și el suspendat pentru că a luat roșu în partida cu Steaua, Edi Stoica și Mîrzeanu sunt în continuarea accidentanți, iar lor li s-a mai alăturat acum și Nilă, care are probleme medicale. Așteptăm din nou suporterii noștri la meci, în tribune, și ne dorim să ne încurajeze și să fie alături de noi, pentru că vom avea nevoie. Să creadă în noi, ca la partida cu Steaua, pentru că încercăm să le aducem din nou o bucurie și să ne calificăm”, a mai spus antrenorul Mioveniului.

CS Mioveni a înregistrat în cele 5 etape desfășurate în 2017 în Liga 2 trei victorii, dintre care una la „masa verde” (3-0 cu Unirea Tărlungeni, 2-1 cu ASU Poli și 3-0 cu CS Balotești), un egal (2-2 cu Dunărea Călărași) și o înfrângere (0-2 cu UTA Bătrâna Doamnă), iar după 26 de etape disputate se situează pe locul 5, cu 44 de puncte, la patru puncte în spatele FC Brașov, aflată pe locul 2 promovabil direct.

De partea cealaltă, FC Voluntari nu traversează o perioadă bună. În urmă cu puțin timp și-a schimbat antrenorul principal, Florin Marin cu Dinu Tudoran, iar în ultimele patru meciuri are două egaluri și două înfrângeri. În 2017, în șapte jocuri, a înregistrat o victorie, trei egaluri și trei înfrângeri. În play-out-ul Ligii 1 se află pe locul 4 din 8, cu 16 puncte, cu patru mai mult față de Pandurii, care e pe ultimul loc retrogradabil direct.

Celelalte trei meciuri din sferturile Cupei României sunt:

ACS Poli – CFR Cluj / azi, ora 20:30
CS U Craiova – Dinamo / mâine, ora 21:30
Viitorul – Astra / poimâine, ora 21:00

Arbitrează Iulian Dima

Meciul de la Mioveni va fi arbitrat de centralul Iulian Dima (București) și de asistenții Imre-Laszlo Bucși (Sfântu Gheorghe) și Gabriel Bârjac (Zalău). Arbitru de rezervă este Alexandru Tudor (București), iar observatori au fost delegați Stan Prodan (Alexandria) și Sorin Cojocaru (București).

Marius ANGHEL 28 Mar. 2017, 17:54 Cupa
Pe aceeași temă