„Areniul este foarte mic în comparație cu interesul existent din partea fanilor”. Câte bilete scoate la vânzare Foresta pentru meciul cu Steaua din 16-imi

Marius ANGHEL 21 Oct. 2016, 12:44 Cupa

Conducerea grupării Foresta Suceava a ieșit ieri în fața presei pentru a face o serie de clarificări referitoare la mult așteptatul meci cu Steaua București, din șaisprezecimile Cupei României, programat joi, pe stadionul Areni, de la ora 21:30.

„Doresc să încep prin a mulțumi Primăriei și Consiliului Local pentru tot suportul acordat în organizarea acestui eveniment atât de așteptat de suceveni. Sunt o grămadă de probleme de rezolvat, însă ne-am asumat răspunderea de a oferi acest spectacol sucevenilor, și sperăm ca joi, la ora începerii partidei, să ne bucurăm cu toții de cel mai important meci de fotbal găzduit de stadionul Areni în ultimii 15 ani. Este foarte posibil să nu putem mulțumi pe toată lumea, pentru că cererea de bilete este foarte mare, iar stadionul este foarte mic în comparație cu interesul existent din partea fanilor. Sperăm că la acest meci nimeni nu va intra fără bilet. Tot timpul am considerat că noi, în Bucovina, suntem oameni civilizați, așa că îmi doresc ca fanii prezenți pe stadion să se comporte ca atare, să încurajeze sportiv Foresta și să nu încerce să pericliteze siguranța evenimentului sportiv”, a declarat Dorin Goian, președintele executiv al clubului.

5.600 de bilete vor fi repartizate fanilor suceveni

În continuare, directorul sportiv Dănuț Perjă a lămurit problema biletelor de intrare, un subiect de interes maxim pentru fani. „La numărarea în amănunt efectuată în aceste zile, am constatat că arena suceveană are o capacitate mai redusă decât se vehicula până acum. Astfel, excluzând sectorul de peluză din dreptul porții a doua și tribuna supraetajată, care vor rămâne închise din cauza degradării, stadionul Areni poate găzdui un număr de 7.000 de spectatori. Regulamentul impune însă ca doar 90% din locurile fiecărui sector să fie ocupate, din motive de siguranță. Apoi, suntem obligați să cedăm 5% din totalul biletelor puse-n vânzare echipei vizitatoare, același număr de tichete urmând să fie direcționat către Federația Română de Fotbal și partenerilor competiției”, a precizat oficialul Forestei.

Restul de 5.600 de bilete vor fi puse-n vânzare luni, în jurul orei 14:30, după ședința operativă care va începe la ora 11:00 și la care vor participa toate forțele implicate în organizarea partidei, Jandarmeria, reprezentanții firmei de pază, Poliția Locală și oficialii Forestei.

Prețul tichetelor este de 50 de lei la Tribuna I, 40 de lei la Tribuna a II-a și 30 de lei la peluze. Acestea vor putea fi achiziționate de la porțile de intrare în stadionul Areni, situate peste drum de primărie.

Nocturna ajunge luni și va fi montată în 48 de ore

De montarea nocturnei se va ocupa firma Arena Events, care, printre altele, a mai organizat evenimente ca Untold sau Forța Zu. Stâlpii nocturnei și instalația de iluminat provin din Olanda, urmând să ajungă la Suceava în cursul zilei de luni. „Montarea nocturnei se va finaliza în cursul zilei de miercuri și sperăm ca totul să decurgă conform planului. Referitor la tichete, vreau să precizez că fiecare persoană poate achiziționa maximum patru bilete de intrare, accesul în tribune urmând să se facă cu circa două ore înainte de startul partidei”, a dezvăluit Andrei Ciutac, președintele Consiliului de Administrație al clubului.

Confruntarea dintre Foresta și Steaua București, contând pentru șaisprezecimile Cupei României la fotbal, va avea loc joi, 27 octombrie, pe stadionul Areni, cu începere de la ora 21:30.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Gazeta de Suceava

Marius ANGHEL 21 Oct. 2016, 12:44 Cupa
Pe aceeași temă