ASU Poli – ACS Poli, șocul 16-imilor Cupei României. Reșița întâlnește campioana, Sănătatea Cluj a picat din nou cu FCSB. Vezi toate meciurile rezultate la tragerea la sorți

Marius ANGHEL 11 Oct. 2017, 10:50 Stiri
ASU Poli - ACS Poli, șocul 16-imilor Cupei României.** Reșița întâlnește campioana, Sănătatea Cluj a picat din nou cu FCSB. Vezi toate meciurile rezultate la tragerea la sorți

Astăzi, la Casa Fotbalului, a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor 16-imilor Cupei României, ediția 2017-2018. Din această fază intră în competiție și cluburile din Liga 1, pe lângă cele opt echipe din Liga 2, respectiv șase din Liga 3 calificate din turul 4.

În urma tragerii la sorți au rezultat trei meciuri între echipe de Liga 1, două între echipe din Liga 2, cinci între echipe din Liga 2 și Liga 1 și șase între cluburi de Liga 3 și Liga 1.

Șocul rundei este întâlnirea dintre ASU Poli și ACS Poli, cele două mari rivale ale orașului Timișoara. FCSB o va întâlni din nou pe Sănătatea Cluj, Reșița va juca împotriva campioanei Viitorul, Petrolul va primi vizita Mioveniului, în timp ce „U” Cluj o va întâlni pe Știința Miroslava.

Jocurile din cadrul șaisprezecimilor Cupei României vor avea loc marți/miercuri/joi, 24/25/26 octombrie, cu începere de la ora 14:30, cu excepția partidelor televizate.

Meciurile rezultate în urma tragerii la sorți:

FC Botoșani – CFR Cluj
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – CS U Craiova
ASU Poli Timișoara – ACS Poli Timișoara
FC Argeș – CSM Poli Iași
Concordia Chiajna – Astra Giurgiu
Sănătatea Cluj – FCSB
CSM Școlar Reșița – Viitorul Constanța
Aerostar Bacău – Dinamo
Dacia Unirea Brăila – Juventus București
Petrolul Ploiești – CS Mioveni
AFC Hermannstadt – FC Voluntari
Metaloglobus București – Gaz Metan Mediaș
Unirea Slobozia – ASA Târgu Mureș
CS Afumați – UTA Arad
Academica Clinceni – Chindia Târgoviște
Universitatea Cluj – Știința Miroslava

*Jocurile din șaisprezecimi se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent.


 

Iată cum a repartizat FRF echipele care vor evolua în 16-imi:

URNA A: echipele care au ajuns în optimile Cupei României din sezonul precedent

FC Viitorul
FCSB
Astra
CS U Craiova
CFR Cluj
Dinamo
Gaz Metan Mediaș
FC Voluntari
CSM Politehnica Iași
ACS Poli Timișoara
ASA Târgu Mureș
CS Mioveni
CS Afumați
Dacia Unirea Brăila

URNA B: celelalte echipe care s-au calificat în faza șaisprezecimilor de finală

AFC Botoșani
Concordia Chiajna
Juventus București
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
UTA Arad
Chindia Târgoviște
Academica Clinceni
ASU Poli Timișoara
FC Argeș
AFC Hermannstadt
Metaloglobus București
Știința Miroslava
CSM Școlar Reșița
Sănătatea Cluj
Aerostar Bacău
Unirea Slobozia
Petrolul Ploiești
Universitatea Cluj

Cele 16 meciuri se vor stabili după ce se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B (14 jocuri) și, în continuare, cele patru echipe rămase în urna B se grupează între ele (2 jocuri). Pentru jocurile din optimi, sferturi de finală și semifinale, echipele calificate vor fi repartizate în aceleași urne valorice ca și în cadrul șaisprezecimilor, cu excepția prevederilor art.30, alin.5.1 din ROAF, tragerea la sorți urmând să se efectueze în mod similar.

Jocurile din șaisprezecimile, optimile și sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării.

Pentru instalațiile mobile de nocturnă este obligatorie depunerea la FRF cu 10 zile înainte de disputarea jocului a certificatului instalației de nocturnă emis de constructor, prin care să se ateste conformitatea instalației cu prevederile art. 40.10 din ROAF, precum și dovada instalării acesteia. În cazul în care începând cu faza șaisprezecimilor de finală se întâlnesc echipe din categorii diferite și echipa organizatoare nu deține instalație de nocturnă, la cererea echipei care deține aceasta facilitate și cu acordul celeilalte echipe jocul se poate disputa pe terenul echipei care deține instalație de nocturnă.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

REZULTATELE înregistrate în TURUL 1TURUL 2

TURUL 3, ziua 1 și ziua 2

TURUL 4, ziua 1 și ziua 2

În jocurile din cadrul Cupei României se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători.

În privința numărului maxim de jucători extracomunitari folosiți în jocurile de din Cupa României, se aplică următoarele reguli:
a) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceeași categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă;
b) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară.

În cazul jocurilor desfășurate într-o singură manșă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporție de 50% din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului.

Echipele din Liga 1, Liga a 2-a și Liga a 3-a, participante la jocuri din Cupa României, sunt obligate să respecte dispozițiile privind numărul minim de jucători sub 21 de ani, respectiv 19 ani pentru cluburile de Liga a 3-a pe tot parcursul competiției (condițiile privind numărul și vârsta jucătorilor fiind stabilite de art. 45 din prezentul regulament pentru fiecare categorie competițională), astfel:

– Echipele din Liga 1 sunt obligate să respecte condițiile mai sus menționate în toate jocurile din cadrul Cupei României.
– Echipele de Liga 2-a și Liga a 3-a sunt obligate să respecte regulile anterior menționate dacă joacă cu echipe din aceeași categorie competițională.
În situația în care cluburile de Liga a 2-a și/sau Liga a 3-a joacă cu o echipă de nivel superior ambele echipe vor trebui să respecte regulile respective astfel cum sunt acestea prevăzute pentru clubul de categorie superioară (de ex. dacă o echipă de Liga a 3-a joacă cu una de Liga a 2-a, atunci ambele echipe vor trebui să folosească pe toată durata partidei numărul minin de jucători prevăzut pentru cluburile de Liga a 2-a).

Jocurile din Liga 1, Liga 2 și Liga 3, campionatul de fotbal feminin, precum și cele din Cupa României (faza națională) pot începe numai dacă la teren sunt prezenți medicul delegat și medicul echipei gazdă.

În faza națională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata celor 90 de minute regulamentare de joc. Totodată, va fi permisă efectuarea unei a patra înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri și doar în situația în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare de joc.

Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea excluderii și retrogrădarii lor în eșalonul imediat inferior din campionatul în care participă.

Foto: FRF

Marius ANGHEL 11 Oct. 2017, 10:50 Stiri
Pe aceeași temă