CF Brăila, echipă cu antrenori, dar fără jucători. „Cred că se va renunța la locul din liga a doua”

Marius ANGHEL 05 Jul. 2015, 14:33 Liga 2
CF Brăila, echipă cu antrenori, dar fără jucători.**

Brăila ar putea rămâne fără echipă de fotbal în Liga a 2-a. Cel actual trece printr-o situație financiară foarte delicată, autoritățile locale și cele județene încă n-au transmis dacă vor ajuta sau nu conducerea să mențină în viață clubul, iar noul sezon competițional se apropie cu pași repezi.

Finalul lunii iunie a dus la expirarea contractelor tuturor jucătorilor de la CF Brăila, iar ultimilor trei care mai aveau angajamente pe un an li s-au reziliat unilateral. Antrenorul Alin Pânzaru a spus într-o intervenție telefonică la radio Sport Total FM cât de gravă este situația de la club, că nu s-au mai primit deloc bani în 2015 și că se ia în calcul foarte serios renunțarea la locul din Liga 2.

„Mereu la noi situația a fost cu semnul întrebării. Se pare că anul ăsta este din ce în ce mai greu, luminița de la capătul tunelului nu se mai vede. Toți jucătorii au plecat. Suntem singura echipă fără jucători, dar cu antrenori. Viitorul nostru este neclar. Era greu să facem discuții contractuale, atâta timp cât nu știm ce buget sau dacă vom mai avea buget. Discuțiile cu investitorul străin nu s-au concretizat. Aici, în 2015, nu s-a încasat practic nimic. În cei trei ani am reușit să avem băieți cu caracter. Ei nici nu au avut variante să meargă în altă parte. Ofertele pentru mine întârzie să apară. E greu, pentru că sunt mulți antrenori și puține echipe care să ofere ceva.

Dacă nici săptămâna viitoare nu se găsește o variantă, cred că se va renunța la locul din liga a doua”, a spus Pânzaru în emisiunea „Fotbal la matineu”.

Președintele Valentin Avramescu a explicat de ce s-a luat decizia de a renunța pentru moment la toți jucătorii: „Am luat aceste decizii la inițiativa administratorului judiciar pentru a micșora la limită cheltuielile la echipă. Oricum, majoritatea fotbaliștilor își încheiau contractele cu CF Brăila pe 30 iunie, iar cu ceilalți trei nu puteam face o echipă. Din punctul meu de vedere, este o măsură corectă în relația dintre club și jucători. Atâta timp cât la CF Brăila nimic nu este clar privind finanțarea, atâta timp cât totul plutește în incertitudine, nu putem să angajăm alte discuții cu jucătorii. Dar în situația în care vom avea semnale pozitive din partea oficialităților locale putem relua discuțiile cu fotbaliștii și vom putea renegocia contractele. Pe de altă parte, este o măsură corectă, pentru că, în cazul în care echipa de fotbal își va continua activitatea în Liga a II-a, toți jucătorii vor fi la același nivel în ceea ce privește perioada contractuală”.

La Brăila ar putea să ajungă să joace FC Oțelul, club dat afară de pe propriul stadion și care nu poate juca la Galați pe arena „Zoltan David”, deoarece nu a fost omologată. Conducerea echipei retrogradate din Liga 1 ia în calcul mutarea la Tulcea sau Slobozia, iar arena rivalilor din Brăila este văzută deocamdată doar ca soluție extremă, în mare măsură din cazul stării precare a gazonului de pe Municipal.  

Marius ANGHEL 05 Jul. 2015, 14:33 Liga 2
Pe aceeași temă