Vlad Rusu, „perla” de 300.000 de euro a Energeticianului

Octavian Vasilescu 09 Aug. 2018, 14:37 Campionat
Vlad Rusu,

Vlad Rusu, golgheterul  ligii a doua în sezonul trecut cu 26 de goluri din 28 de partide jucate, a început și noul campionat în trombă. Jucătorul venit  la ACS Energeticianul de la Luceafărul Oradea a reușit tripla chiar împotriva fostei sale echipe. Colegii lui Vlad sunt impresionați de seriozitatea și profesionalismul jucătorului. Nu de puține ori Vlad a fost văzut pregătindu-se singur  chiar și după încheierea antrenamentului.

Jucătorul născut și crescut la Constanța, cu  35 de partide jucate la Liga 1 în tricoul echipelor Stelei, Viitorului și Petrolul Ploiești  și peste 100 de partide jucate la liga a doua este din această vară  cu acte în regulă la gruparea din liga a doua ACS Energeticianul. Fotbalistul de 28 de ani a reușit în prima etapă trei goluri cu execuții spectaculoase, aplaudate la scenă deschisă. „Eram încrezător de faptul că puteam începe cu dreptul ținând cont de faptul că jucam acasă. Nu îmi propun în mod special să dau un anumit număr de goluri. Primordial pentru mine  este ca echipa să câștige”, spune jucătorul.  

Nu de puține ori fotbalistul a fost văzut venind mai repede la antrenament, ori de cele mai multe ori stand în plus. „Când se poate să vin mai repede sau să mai stau profit și mă mai pregătesc . De exemplu înainte de antrenamente vin mai repede pentru a mă încălzi, iar după antrenamente mai rămân pentru a exersa șuturile și finalizarea. Pentru mine e important pentru că eu cred că doar așa poți progresa”, ne mărturisește jucătorul lui Cristi Dulca.

Vlad Rusu  declară că își dorește să bifeze o promovare în liga 1 cu actuala sa echipă pe care o vede ca având un lot valoros. „Nu aș putea vorbi încă de valoarea cărui loc suntem pentru că în opinia mea nu este suficient doar să ai un lot valoros, ci trebuie să arătăm acest lucru și pe terenul de joc. Cu Ninu am mai fost coleg la Steaua și Viitorul, cu Neacșa la Luceafărul, iar pe domnul Dulca l-am mai avut antrenor la Luceafărul, iar acest lucru a contat  foarte mult în alegerea mea să vin la Petroșani. M-am acomodat repede la Petroșani. Oamenii mă încurajează chiar și pe stradă și îmi urează și mie și echipei mele baftă”, spune  fotbalistul.

Vlad Rusu este văzut de oamenii din fotbal ca un jucător foarte valoros care poate lejer juca la Liga 1. „Realitatea este cea din prezent și anume că,acum, sunt la o echipă din liga a doua. Sunt profesionist  și încerc să-mi fac treaba cât mai bine aici. În vara asta am avut câteva oferte de la Liga 1, dar până la urmă nu s-a concretizat nimic  și am ales să vin aici”, povestește fotbalistul  care un an de zile a jucat în Campionatul Belgiei, având o promovare în liga a doua.  

Sâmbătă,  Energeticianul va juca, tot acasă, cu ASU Poli Timișoara. „Ne așteaptă un meci greu  la Petroșani împotriva unei echipe destul de experimentate, dar jucăm din nou acasă, și va trebui să ne impunem jocul. Cred că vom avea de partea noastră și aportul  spectatorilor pe  care îi așteptăm într-un număr cât mai mare la stadion”, a  conchis Vlad.

Fotbalistul Energeticianul este cotat pe piața transferurilor în România, la ora actuală, la suma de 300.000 de euro. Estimarea îi aparține site-ului Transfermarkt.com. Este cel mai bine cotat jucător din liga a doua.  

VLAD RUSU

  • Data nașterii: 22 iunie 1990 (28 ani)
  • Locul nașterii: Constanța
  • Post / picior: atacant / drept
  • Înălțime / greutate: 1,91m / 83 kg
  • Valoare de piață: 300.000 euro
  • Performanța din ultimul sezon: 28 meciuri / 26 goluri (golgheter Liga 2)
  • Echipe: Steaua (2008-2009), Steaua II (2009-2011), Viitorul Constanta (2011-2014, 2016), FC Clinceni (2014), Academica Argeș (2014-2015), Petrolul Ploiești (2015-2016), Beerschot Wilrijk (Belgia, Liga 3 / 2016-2017), Luceafărul Oradea (2017-2018)
  • Palmares: Cupa României (2010-2011)
  • Echipa națională: U21 – 5 meciuri / 1 gol

Articol scris de Loredana Juglea

Octavian Vasilescu 09 Aug. 2018, 14:37 Campionat
Pe aceeași temă