Vise spulberate la Dorohoi. CS Balotești a fost de nerecunoscut în Moldova și a ratat calificare la play-off

Andrei Birta, Marius ANGHEL 29 Mar. 2015, 16:38 Campionat

Meci de senzație făcut de FCM Dorohoi în ultima etapă a returului Ligii 2, sâmbătă, pe stadion propriu. În cel mai urmărit joc al rundei a 22-a, cel care decidea ultima echipă care mergea la turneul play-off al Seriei I, botoșănenii antrenați de Vespazian Colban au făcut spectacol pe teren, învingând la scor umilitor pe CS Balotești. Ilfovenii aveau nevoie de trei puncte pentru a-și asigura locul 6, însă au avut o evoluție de nerecunoscut, drept dovadă și înfrângerea cu 1-4. 

FCM Dorohoi a început meciul de sâmbătă în mare forță și a reușit să preia conducerea încă din minutul 6, când Eduard Sandu a interceptat o minge trimisă neglijent spre propriul portar de către adversar, l-a driblat pe Tănase și a înscris în poarta goală. Același atacant ar fi putut majora scorul în minutul 12, când a scăpat singur cu goalkeeperul oaspeților, dar șutul său a fost respins până la Vrabie, care lobează, dar mingea lovește transversala.

CS Balotești a încercat să dea o replică în minutul 28. Oprea a centrat, iar Buțică a reluat spectaculos, puțin pe lângă poarta lui Hărăguță. Imediat, dorohoienii și-au mărit avantajul, în minutul următor, după un schimb de pase în careul oaspeților. Barabaș a pătruns pe partea stângă și a trimis în fața porții, de unde Vrabie a înscris simplu cu latul. La pauză tabela indica scorul de 2-0, iar CF Brăila își freca mâinile de bucurie că va prinde ultimul loc ce duce la play-off.

Repriza secundă a început la fel ca prima, în mare forță, însă de această dată jocul nu a fost doar într-un singur sens, cum se întâmplase până atunci. Deși au existat multe ocazii de poartă în ambele tabere, tabela a rămas neschimbată până după jumătatea reprizei. Totul până în minutul 82, atunci când Vlaicu a pasat perfect pentru Alexandru Marin, care a pătruns în careu prin partea dreaptă și a înscris cu un șut puternic, imparabil pentru portarul Tănase.

CS Balotești a replicat în minutul 86 prin șutul lui Pisano respins de portar până la Marinaș, iar acesta a profitat din plin și a înscris din foarfecă. Lovitura de grație a fost dată în minutul 90+3, când Alexandru Marin a pătruns în careu, a șutat în bara din stânga și mingea a intrat în poartă. Meciul s-a încheiat cu scorul de 4-1, iar ilfovenii au ratat victoria și deasemenea calificare la turneul play-off.

VEZI o GALERIE FOTO detaliată a meciului de la Dorohoi

Cele două echipe se vor întâlni și în următoarele șase etape, cele din play-out, atunci când vor juca pentru evitarea locului 4, cel care va duce la barajul pentru menținerea în Liga 2. Baloteștiul începe turneul de pe locul 1, cu 26 de puncte, iar FCM Dorohoi de pe locul 2, cu 25 de puncte.

Vezi programul și clasamentul pe care cele două echipe îl vor avea în play-out

FCM DOROHOI    4
CS BALOTEȘTI    1

Ed. Sandu ”6, Vrabie ”26, Al. Marin ”84, ”90+3 / Marinaș ”86

Hărăguță – A. Vlaicu, Cososchi, Atudorei, Barabaș – Orășanu (cpt.)(Ivașcă ”69), Ghiviziu – Mateiuc (Grumezescu ”55), Ed. Sandu (Luca ”90), Vrabie – Al. Marin
Rezerve neutilizate: Prisacă – Juncănaru, Amarinei, Stancoschi
Antrenor: Vespazian Colban

C. Tănase – Mande, Flămânzeanu, Antoche, D. Popa – I. Sandu (cpt.)(Marinaș ”46), Bg. Pătrașcu – H. Chiacu, Bg. Oprea, Buțică (Ionică ”46) – Pisano (Stelitano ”85)
Rezerve neutilizate: Fulga – Gojnea, N. Filip, Niță
Antrenor: Giovanni Pisano

Stadion: 1 Mai (Dorohoi); Spectatori: 600; Arbitru: Ionuț Valentin Iugulescu (Târgoviște); Asistenți: Cosmin Vătămanu și Mihăiță Necula (ambii din București); Jucătorul meciului: Alexandru Marin.

Sursa: Dorohoi News
Foto: Andrei BIRTA

Andrei Birta, Marius ANGHEL 29 Mar. 2015, 16:38 Campionat
Pe aceeași temă