Viitorul Pandurii, tot mai aproape de podium. Echipa lui Cristian Lupuț a învins și Campionii FC Argeș: „Sper să nu ne fie rău la înălțime”

Formată în vară din fuziunea loturilor echipelor Luceafărul Oradea și ACS Energeticianul, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, fosta ACS Energeticianul, fosta ACS Șirineasa, începe să arate precum o formație cu pretenții la locurile fruntașe în Liga 2. În etapa a 12-a, prima intermediară a sezonului, trupa pregătită de Cristian Lupuț a dispus cu 2-1 de Campionii FC Argeș și a bifat a treia victorie consecutivă, după cele cu CSM Reșița (7-1) și Farul Constanța (2-1).

Miercuri, „gorjenii” au început în forță partida de pe teren propriu, pe Municipalul din Drobeta Turnu Severin, și au marcat în minutul 4, prin Alexandru Bădăuță, care a reluat în plasă balonul respins în față de Duncan, la șutul lui Astafei. Andrei Blejdea a egalat, în minutul 56, cu capul, după un corner executat de Mușat, dar, după doar opt minute, nou-intratul Vlad Rusu, la prima atingere de balon, și-a readus echipa în avantaj, cu un șut din voleu, de la 13 metri.

Cristian Lupuț: „Mă bucur pentru rezultat, deși am scârțăit puțin”

S-a încheiat 2-1, iar, după acest succes, Viitorul Pandurii se află, după 12 etape, pe locul 5, cu 20 puncte, la fel câte au UTA și Rapid, echipe situate pe locurile 3, respectiv 4. Arădenii și bucureștenii au însă mai puține meciuri jucate.

„Mă bucur pentru rezultat, deși am scârțăit puțin. E al doilea joc consecutiv în care luăm gol din faze fixe, dar, una peste alta, felicit jucătorii pentru atitudine, pentru dăruire, pentru modul în care au abordat jocul, fiindcă, azi, au fost exemplari. Începem să avem consistență. Nu mă interesează podiumul. Sper să nu ne fie rău la înălțime. E foarte important să gestionezi aceste situații”, a declarat Cristian Lupuț, la finalul partidei de la Drobeta Turnu Severin.

Acesta speră ca echipa sa să continue, la Buzău, șirul victoriilor, deși nu va putea conta, din nou, la Vlad Rusu, care s-a reaccidentat. „Vom merge și la Buzău să câștigăm. Voi miza pe prospețime. Vor intra pe teren și cei care nu au evoluat, sau care au jucat mai puțin, cu FC Argeș. Campionatul este deschis oricărui rezultat. De exemplu, noi am câștigat cu 7-1 la Reșița, Gloria a pierdut acum cu 2-1 la Reșița. Din păcate, Vlad Rusu s-a reaccidentat, dar mai am încă trei atacanți de mare valoare. Avem un lot echilibrat, iar rezulatele încep să se vadă”, a precizat Lupuț.

Alexandru Bădăuță: „Stafful ne-a dat încredere”

Marcatorul primului gol, Alexandru Bădăuță, crede că echipa sa poate continua șirul victoriilor. „Suntem foarte bucuroși că, pentru prima dată, am legat trei victorii. Sper să continuăm pe aceeași linie și să urcăm cât mai sus în clasament. Începem să arătam din ce în ce mai bine. Am avut încredere în noi de la început, chiar dacă am mai avut fluctuații în evoluții. Stafful ne-a dat încredere. Din păcate, lui Vlad Rusu i-a recidivat glezna. Ne va lipsi la Buzău. Sper să nu stea iar o perioadă lunga în afara terenului”, a spus Bădăuță, autor a două goluri în actuala stagiune a Ligii 2.

În etapa următoare a Ligii 2, a 13-a, Viitorul Pandurii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Buzău, cu SCM Gloria, echipă situată pe locul 6, cu 19 puncte, dar cu un meci mai puțin disputat decât trupa lui Lupuț.

Rezumatul meciului de la Severin:

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Video: FC Argeș TV

Pe aceeași temă