Viitorul Pandurii nu câștigă nici la al doilea joc desfășurat la Târgu Jiu și se afundă în clasament. Cristian Lupuț: „Am câștigat un punct. Eu îmi știam valoarea lotului”

Dacă în urmă cu patru etape „amenința” podiumul Ligii 2, Viitorul Pandurii Târgu Jiu a ajuns acum la trei puncte de retrogradare. Echipa antrenată de Cristian Lupuț, care venea după trei înfrângeri consecutive, n-a reușit, sâmbătă, în etapa a 18-a, să câștige nici meciul de pe teren propriu, cu nou-promovata FK Csikszereda (scor 1-1), echipă aflată în zona fierbinte a clasamentului.

Deși au deschis scorul prin Vasile Pop, în minutul 23, cu un șut, la firul ierbii, de la 20 metri, gazdele au făcut o repriză destul de modestă, fiind dominați de ciucani, care și-au creat multe ocazii. Firesc, FK Csikszereda a reușit să egaleze, în minutul 54, prin nou-intratul Romaric Logon, al cărui șut, slab, din 8 metri, s-a scurs printre picioarele portarului Iulian Anca-Trip. S-a încheiat 1-1, și, cu patru puncte obținute în ultimele două etape, echipa antrenată de Valeriu Suciu a urcat deasupra liniei care asigură menținerea în Liga 2, fiind pe 15, cu 20 de puncte.

Cristian Lupuț: „Până la urmă, e un punct câștigat. Rezultatul e echitabil”. Viitorul Pandurii revine la Oradea

Viitorul Pandurii a coborât pe 11, cu 22 de puncte. „Din punctul meu de vedere, am început meciul foarte prost, chiar dacă am avut acea ocazie imensă a lui Astafei, din primul minut. Una peste alta, am întâlnit o echipă foarte bine organizată, arțăgoasă, care s-a agățat de orice balon. Eu îmi felicit jucătorii pentru dăruire, dar am fost mereu în timpul doi, poate din cauza oboselii, am jucat din foarte multe atingeri, conduceri de mingi neinspiate, decizii luate prost. Până la urmă, e un punct câștigat. Rezultatul e echitabil. Luăm fiercare meci ca atare și să scotem maximum din jocurile care au mai rămas de disputat în acest an. Mergem la Ripensia să câștigăm, apoi, iar în deplasare, la Snagov. Vom merge după jocul de astăzi la Oradea, fiindcă distanța e mult mai mică de acolo până la Timișoara, de 150 km, decât este de la Târgu Jiu. Avem condiții foarte bune de pregătire la Sânmartin. Vom reveni la Târgu Jiu după acest joc”, a declarant Cristian Lupuț.

Acesta a căutat să explice și motivele pentru care echipa sa a ajuns la patru meciuri consecutive fără victorie, interval îm care a obținut doar un punct, în această etapă. „Eu îmi cunoșteam valoarea lotului. Le-am spus tuturor să fim realiști. La iarnă voi trage și eu mai mute concluzii. Nu e nici un blocaj. Chiar dacă veneam după trei înfrângeri, am jucat bine, dar am făcut unele greșeli impardonabile. Ne creeam ocazii, dar nu reușim să marcăm. Ne lipsește în continuare atacantul Vlad Rusu, acum ne-a lipsit și căpitanul Oros. Nici nu pot spune că nu ne priește noul teren din Târgu Jiu, chiar dacă la Severin era un gazon mai de calitate decât acesta”, a conchis Lupuț.

Dezinteres pentru meciurile echipei lui Sarcină

Doar 150 de spectatori au fost prezenți la cel de-al doilea joc disputat de Viitorul Pandurii la Târgu Jiu. La meciul de debut, cu Dunărea Călărași, au fost aproximativ 1.200 de spectatori, majoritatea având invitații primite din partea clubului controlat de omul de afaceri Nicolae Sarcină. De altfel, ginerele acestuia, Alin Zgripcea, este președintele echipei.

Anticipând probabil numărul mic de spectatori la acest meci și pentru a nu plăti chirie pentru toată arena, oficialii echipei Viitorul Pandurii au închiriat pentru acest meci doar Tribuna 1 a noului stadion din Târgu Jiu.

„Sper să aducem cât mai mulți spectatori la stadion, fiindcă acum au fost foarte puțini, dar pentru asta trebuie să avem rezulatate și un joc plăcut”, a conchis Lupuț.

În runda următoare, Viitorul Pandurii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Timișoara, cu Ripensia.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă