VIDEO | Un, doi, trei, călare pe ei! Hurdubei, decisiv pentru băcăuani la Suceava

Marius ANGHEL 30 Nov. 2015, 09:19 Campionat
VIDEO | Un, doi, trei, călare pe ei!** Hurdubei, decisiv pentru băcăuani la Suceava

Ce n-au reușit într-un interval de două luni, au izbutit în decurs de numai trei zile. După o lungă perioadă de secetă, băcăuanii de la Sport Club au legat, în sfârșit, doua victorii în campionat. Două victorii care îi readuc în play-off. Și îi mențin acolo și peste iarnă; asta dacă n-o câștiga azi Buzăul în Giulești. După ce miercuri a învins-o acasă, cu 2-1, pe Bucovina Pojorâta, sâmbătă, SC Bacău s-a impus și la Suceava, contra Rapidului CFR, principala candidată la ultimul loc din play-off. Și nu a făcut-o oricum, ci printr-un un 3-0 categoric!

Statistica spune că e cea mai netă din cele cinci victorii externe reușite de băcăuani în acest sezon. Dacă pe tabelă lucrurile au fost clare, în schimb pe teren ele s-au aflat în stand-by până înspre minutul 70. În acest răstimp, inițiativa a aparținut gazdelor, însă fie intervențiile lui Miron, fie imprecizia atacanților suceveni au făcut ca tabela să rămână în ton cu suprafața de joc: albă ca zăpada. Oaspeții au avut și ei șansa de a deschide scorul în prima parte, dar le-a lipsit un atacant cu zvâcul lui Adi Hurdubei. Introdus la pauză în locul lui Dumitriu, Hurdubei a făcut diferența în mitanul secund, atunci când în doar două minute a marcat două goluri. Ambele, pe contraatac. Și ambele, de manual.

Primul gol, căzut în minutul 70, s-a născut dintr-un aut sucevean și o recuperare a lui Mihălăchiaoe. Balonul a ajuns la Ignea, care l-a „potrivit” pentru diagonala direcționată de Adăscăliței către sprintul lui Hurdubei. Scapat singur spre poarta lui Niga, atacantul SC-ului l-a învins pe portarul sucevean cu un șut la colțul lung.

La golul de 0-2 pe minge a scris, inițial, „1-1”. Numai că Miron și fundașii băcăuani s-au făcut zid la atacul prelungit al Rapidului CFR și, într-un sfârșit, Corban a reușit să scoată mingea din gramadă, aruncând-o spre Ignea, pe banda dreaptă. Acesta a schimbat, inteligent, direcția de joc, lănsându-l pe Hurdubei, care, după ce l-a driblat elegant pe Ciobanu, a înscris printr-un șut precis.

În minutul 77 a venit și golul trei, Vraciu transformând penalty-ul obținut de Corban în urma unui duel cu Semeghin. Adevărul este că, până la final, putea veni și golul de 0-4. Ba chiar și cel de 0-5! A rămas 0-3, suficient, însă, pentru ca Sport Club să redevină „spaima deplasărilor”. Și spaima echipelor din județul Suceava, contra cărora a obținut patru victorii din tot atâtea posibile.

Primă de victorie: liberi până miercuri

Din cauza bugetului redus, în acest sezon băcăuanii nu beneficiază de prime de joc. Singura primă este cea de obiectiv: clasarea în play-off. Totuși, după victoria de la Suceava, Hurdubei și compania au avut parte de o recompensă specială: trei zile libere, echipa urmând să-și reia pregătirile miercuri. „Adevărul este că după aceste două victorii meritam un mic repaos. Mai ales că și cu Pojorâta, și la Suceava am jucat pe terenuri foarte grele. Pică bine pauza, deoarece marți este și Ziua României”, au mărturisit jucătorii Sport Clubului. „Dinaintea jocului cu Rapid CFR le-am promis băieților ca, în caz de victorie, vor avea liber până miercuri”, a declarat antrenorul Sport Clubului, Cristi Popovici, care a adăugat, mai în glumă, mai în serios: „Acum, ca să fiu cinstit, dacă cineva îmi putea garanta că vom câștiga la Suceava, le-aș fi dat liber jucătorilor până sâmbăta viitoare, urmând să-i chem la teren direct la Buzău, pentru jocul cu Gloria”.

Curg suspendările

Sport Club Bacău se confruntă cu probleme de lot în perspectiva ultimului joc oficial al anului, programat pe 4 decembrie, la Buzău, contra Gloriei. Astfel, Cosmin Neagu și Lucian Dumitriu au văzut la Suceava cel de-al patrulea cartonaș galben și vor fi suspendați o etapă. Și stoperul Lozneanu riscă să stea pe margine la Buzău. Eliminat la meciul cu Bucovina Pojorâta, atunci când a primit „roșu” direct pentru fault de ultim apărator, „Lozi” nu a putut evolua la Suceava. În mod normal, fundașul băcăuan ar trebui să reintre împotriva Gloriei, numai că în jocul cu Pojorâta, el a primit și un cartonaș galben, al patrulea al sezonului. Cum suspendările se cumulează (pentru eliminare directă, o etapă, iar pentru cumul de cartonașe, altă etapă), Lozneanu nu ar avea drept de joc la Buzău.

„Și eu știu că în astfel de situații rămân valabile ambele tipuri de suspendare. Situația se va lămuri miercuri, când va veni răspunsul de la Comisiile federale”, a precizat antrenorul SC-ului, Cristi Popovici.

RAPID CFR SUCEAVA    0
SC BACĂ‚U            3

Hurdubei ’70, ’72, Vraciu ’77 – pen.

Niga – D. Bălan, R. Sava, S. Ciobanu, Semeghin (cpt.) – Golofca, Sumanariu, Sfrijan (G. Apostol ’82), Vrabie (M. Enciu ’67) – Șvichi,  M. Negru (Ed. Sandu ’82)
Rezerve neutilizare: Hânțescu – Mateiciuc, Aeroaiei, Vornicu
Antrenor: Bogdan Tudoreanu

Bg. Miron (cpt.) – Mihălăchioae, I. Ursu, Burcă, Sascău – A. Corban, Dumitriu (Hurdubei ’46), Rz. Adăscăliței, C. Neagu (Țuțu ’74) – A. Ignea (Sahru ’76), Vraciu
Rezerve neutilizate: Ureche – I. Vlad, Nemțanu, Drugă
Antrenor: Cristian Popovici

Stadion: Areni (Suceava); Spectatori: 400; Arbitru: Marius Nechita Chioran 3 (Cluj-Napoca); Asistenți: Adrian Mărginean 3 (Aiud) și Petrică Ionuț Cîmpeanu 3 (Cluj-Napoca) Jucătorul meciului: Adrian Hurdubei 4.

Text: Deșteptarea
Foto și video: Gazeta SV

Marius ANGHEL 30 Nov. 2015, 09:19 Campionat
Pe aceeași temă