VIDEO | Gloria urcă pe podium după victoria grea în fața băcăuanilor. Pentru Sport Club a debutat un junior de 15 ani

Marius ANGHEL 27 Apr. 2015, 17:46 Campionat

Gloria Buzău și-a revenit după înfrângerea umilitoare din runda trecută, 0-6 la Pitești, și s-a impus sâmbătă, în cadrul etapa a 4-a a play-off-ului Seriei I, cu 2-1 pe teren propriu în fața băcăuanilor de la Sport Club. Jucătorii lui Viorel Ion au profitat de pasul greșit al Rapidului și a urcat pe poziția a treia în clasament.

Gloria nu a avut un meci ușor pe propriul stadion. Oaspeții, veniți în ziua jocului la Buzău, au început ca din tun partida și au reușit încă din minutul doi să deschidă scorul. Savu a degajat o minge din propriul careu, aceasta a ajuns cu noroc, după două devieri, la Cătălin Curiliuc, care l-a învins pe Dan Sârbu cu un șut lobat de la 18 metri. Avantajul putea deveni imediat dublu, însă Andrei Pavel (12), scăpat singur cu portarul, nu a putut fructifica ocazia.

Reveniți din șoc, jucătorii lui Viorel Ion au răspuns pe tabela de marcaj după o jumătate de oră. Dumitrescu bate o lovitură liberă din lateral stânga, iar Dăniță (32) se înalță bine în centrul careului și egalează cu o lovitură de cap în vinclul colțului lung. Căpitanul Gloriei are un moment de descătușare și lovește cu pumnii în aer. Pe bancă, aceeași nervozitate o are și „secundul” Romică Bunică (37), cel care este trimis în tribune pentru proteste la adresa arbitrului.

Reveniți de la cabine, jucătorii Gloriei irosesc prima mare ocazie de a trece în avantaj prin golgheterul Pălimaru (64). Masivul atacant șutează din opt metri puțin pe lângă poartă, spre ușurarea tânărului goalkeeper al oaspeților. Totuși acesta nu o să mai aibă noroc peste alte câteva 10 minute, atunci când Iordache are o acțiune personală în flancul dreapt, pătrunde în careu și centrează în fața porții, acolo de unde Răduca (75) îndeplinește o simplă formalitate.

Pe final, ambele echipe puteau să mai înscrie de cel puțin o dată, însă atât Burlacu, cât și Curiliuc au ratat incredibil. Mai întâi, Burlacu (78) a șutat din opt metri peste poartă, iar ulterior Curiliuc putea aduce egalarea în minutul 83 dacă nu ar fi trimis din șapte metri peste poartă după ce a scăpat singur cu Sârbu.

De notat că pentru băcăuani a debutat la Buzău și Enea Rareș, un junior cu vârstă de 15 ani, care a intrat pe teren în minutul 85 în locul lui Curiliuc, autorul ultimei mari ocazii a meciului.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului de la Buzău

GLORIA BUZĂ‚U    2
SC BACĂ‚U        1

Dăniță ”32, Răduca ”75 / Curiliuc ”2

D. Sârbu – A. Iordache, Dăniță (cpt.), Ct. Vlaicu, Al. Drăguț (Răduca ”73) – G. Marcu, Cl. Dumitrescu (Amet ”89) – N. Popescu, Mug. Dedu, Tigoianu (D. Burlacu ”46) – Pălimaru
Rezerve neutilizate: Cr. Stoicescu – Bobe, Al. Ioniță, Koprindzhiyski
Antrenor: Viorel Ion

Em. Savu – Mihălăchioae, Burcă, Lozneanu, Sascău – Luncanu, Tuțu, Taban – C. Neagu (Pungă ”65), Curiliuc (Enea ”85), A. Pavel (Vl. Pavel ”81)
Rezerve neutilizate: Petrariu – Strugariu, Drugă, Adăscăliței
Antrenor: Cristian Popovici

Stadion: Gloria (Buzău); Spectatori: 500; Arbitru: Florin Costin Dan (Chirnogi); Asistenți: Florin Liviu Burlacu (Urziceni); Asistenți: Ionuț Babadac (Alexandria); Jucătorul meciului: Claudiu Dumitrescu.

Foto și video: SC Bacău

Marius ANGHEL 27 Apr. 2015, 17:46 Campionat
Pe aceeași temă