VIDEO | Cel mai frumos gol marcat de Universității Cluj în prima parte a sezonului, votat de fanii „Șepcilor roșii”. Topul reușitelor

Marius ANGHEL 03 Jan. 2019, 14:29 Campionat

Prima parte a campionatului Ligii 2 s-a încheiat la începutul lunii decembrie 2018, după 21 de etape, iar Universitatea Cluj a confirmat așteptările de la startul sezonului. Chiar dacă este o nou-promovată, echipa clujeană este văzută ca una dintre principalele favorite la accederea în Liga 1. 

Formația condusă la începutul campionatului de Adrian Falub, apoi de interimarul Mircea Cojocaru, iar din ultimul joc din anul trecut de Bogdan Lobonț se află pe locul 4, la doar două, respectiv un punct sub pozițiile care duc în Liga 1, ocupate de Sportul Snagov, respectiv Academica Clinceni și Petrolul.

După 21 de etape, „U” are cel mai bun atac din Liga 2, cu 47 de goluri marcate, cât și a doua cea mai bună defensivă, cu 15 goluri încasate, la fel ca Academica Clinceni, dar sub Sportul Snagov (14 goluri).

Pe teren propriu, clujenii au înregistrat nouă victorii și două egaluri, în timp ce în deplasare a avut un start prost, cu trei înfrângeri consecutive, urmate apoi de șapte rezultate pozitive: patru victorii și trei egaluri. Printre cele mai clare succese obținute se numără cele cu Dacia Unirea Brăila (6-1, a), Pandurii Târgu Jiu (5-1, d), ACS Poli (4-0, a), UTA (4-0, d), Energeticianul (3-0, a), SSC Farul (3-0, d) și Academica Clinceni (3-0, a).

Principalul marcator este Cristian Gavra, cu 12 goluri, iar al doilea golgheter este Dorin Goga, cu 8 goluri. Alți jucători cu goluri mai multe sunt Octavian Ursu (5), George Florescu și Iuliu Hațiegan (ambii cu 4) sau Marius Coman (3). Pe lista marcatorilor și-au mai trecut numele și Gabriel Giurgiu, Kofi Twumasi, Alexandru Coman (toți trei cu câte două goluri), Doru Dumitrescu, Răzvan Greu, Denis Hordouan, Rareș Takacs sau Cristian Ene, toți cu câte o reușită.

Tot cu tema marcatori și goluri a făcut un sondaj clubul Universitatea Cluj. Pe pagina sa oficială de facebook, gruparea ardeleană i-a îndemnat pe fani să voteze cel mai frumos/spectaculos gol marcat de „studenți” în prima parte a campionatului, printre cele șapte selectate aflându-se și unul din meciul cu Astra din Cupa României. Cristian Gavra (2-0 cu Metaloglobus și 1-0 tot cu Metaloglobus), Rareș Takacs (foto text), Doru Dumitrescu, Carol Taub, Marius Coman și Iuliu Hațiegan au fost cei selectați, iar clasamentul final a fost făcut pe baza voturilor adunate de fiecare clip în parte.

Câștigător a ieșit Rareș Takacs, cu reușita sa pentru 3-1 din meciul cu Aerostar Bacău (3-2), desfășurat la Cluj Napoca.

Golul câștigător:

Iată toate golurile supuse la vot:

Cristian Gavra, în „U” Cluj – Metaloglobus București 2-0:

Rareș Takacs, în „U” Cluj – Aerostar Bacău 3-2:

Doru Dumitrescu, în „U” Cluj – ACS Poli Timișoara 4-0:

Carol Taub, în „U” Cluj – Astra 3-4 d.p., Cupa României:

Marius Coman, în UTA – „U” Cluj 0-4:

Cristian Gavra, în Metaloglobus, „U” Cluj 0-1:

Iuliu Hațiegan, în „U” Cluj – Chindia Târgoviște 3-1:

 
Marius ANGHEL 03 Jan. 2019, 14:29 Campionat
Pe aceeași temă