Victorie în ploaie. Rapid s-a impus la Clinceni într-un meci ce a semănat mai mult cu polo-ul

Marius ANGHEL 18 Apr. 2014, 23:51 Campionat

Debutul Rapidului în play-off-ul pentru promovarea în Liga I s-a produs cu o întârziere de o oră din cauza ploii căzute din abundență pe stadionul din Clinceni. Banca de rezerve a oaspeților a fost inundată, rapidiștii au făcut contestație la observator, astfel că meciul ce trebuia să înceapă la 17:00 a fost amânat pentru ora 18:00.

După rezolvarea problemelor de nivel organizatoric s-a trecut la fotbal. Misiune tare grea, ținând cont de starea gazonului îmbibat cu apă. Cei aproximativ 1000 de specatatori au plătit bilet la un meci de fotbal, dar au avut parte și de ceva polo. Singurul aspect pozitiv pentru fotbaliști a fost reprezentat de faptul că nu au mai fost nevoiți sa facă preluări, orice pasă primită fiind atenuată de apă.

Prima fază periculoasă s-a petrecut în minutul 4 și i-a aparținut lui Daniel Niculae, care a șutat puternic de la 16 metri, perpendicular pe poartă, însă Bolboașă a reținut fără probleme. Echipa antrenată de fostul rapidist Valentin Bădoi s-a rezumat în prima repriză la o apărare ermetică, având de partea ei și starea terenului. Rapid a avut inițiativa și a atacat prin cvartetul ofensiv format din Martin, Pancu, Bălan și Niculae. Tibi Bălan a început partida pe banda dreaptă, dar, avându-l ca oponent pe Artavazs Karamyan, i-a fost foarte greu cu armeanul în duelurile unu la unu pe flanc. Moldovan a sesizat dificultățile fostului stelist, așa că a ordonat un schimb de locuri cu Martin. Mutarea s-a văzut, Bălan aducându-și aportul la atacul rapidist, mai întâi cu o pasă pentru Niculae în careu (min 16) și apoi cu un șut din marginea careului scos cu greu în corner de portarul Clinceniului (min 29).

Atacurile Rapidului au continuat. Pancu a tras din lovitură liberă de la 25 de metri puțin pe lângă poartă (min. 32). După un minut, Niculae trage violent de la 20 de metri fără rezultat. Ultima fază a primei reprize i-a aparținut tot „francezului”, care a trimis periculos din 10 metri, fundașul Vițelaru aruncându-se la sacrificiu în calea balonului. Deși au dominat prima parte a meciului giuleștenii nu au înscris și s-a intrat cu 0-0 la cabine.

Repriza a doua. Fotbal în semi-întuneric, dar cu goluri

Partea secundă a meciului a debutat cu o intensificare a ploii și cu un gol marcat de echipa gazdă. În minutul 51 mijlocașul Laurențiu Vențer a executat o lovitură liberă de la 25 de metri lateral stânga, Draghia a respins în față și Olariu a reluat simplu din 6 metri, deschizând scorul. Viorel Moldovan regreta deja ratările din prima repriză. Căpitanul celor de la Clinceni, Nițu făcea semne suporterilor rapidiști, ducând mâna la ureche, semn că nu îi aude. Din păcate pentru el i-a auzit în minutul 62, când fanii din Giulești celebrau golul egalizator. Autor, chiar Nițu, care după o centrare a lui Bălan a trimis mingea în proprie poartă.

Moldovan a riscat și a câștigat

Antrenorul rapidist l-a introdus pe Andrei Ciolacu, atacant, scoțându-l din teren pe Nicolae Vasile, fundaș (min. 64). Abordarea ofensivă putea să-l coste pe Moldovan, dacă Arman Karamyan cadra șutul din 10 metri (min. 66). Au urmat noi ocazii pentru gazde, Roșu și Vențer, obligându-l pe Drăghia să trimită în corner. În ciuda acestora, tehnicianul rapidist a mutat din nou ofensiv, Negru cedându-i locul lui Herea (min.79).

Luminozitatea tot mai scăzută (arena din Clinceni nu este dotată cu nocturnă) l-a afectat cel mai mult pe Martin. Deși a fost unul dintre cei mai activi rapidiști, acesta a ratat în minutele 71 și 85 ocazii de la câțiva metri de poartă. „Lumina” a venit pentru Martin în minutul 90, când i-a trimis o pasă de gol fundașului central Lung, care a marcat din 6 metri.

Arbitrul Teo Craciunescu a acordat doar 3 minute adiționale, deși s-au efectut toate schimbările și jocul a fost de multe ori întrerupt. Dacă ar fi acordat mai multe se putea ajunge la un joc de-a „baba oarba”.

Rapid s-a impus cu 2-1 împotriva Clinceniului, una dintre echipele rivale la promovare.

FC CLINCENI
RAPID BUCUREȘTI
1-2

Olariu ”51 / A. Nițu ”62 – autog., D. Lung ”90

Bolboașă – Vențer, Vițelaru, A. Nițu (cpt.), Art. Karamyan – Pușcaș (Ad. Udrea ”55), B. Pătrașcu – H. Koné (Konyeha ”52), Olariu (Bălțoi ”88), Arm. Karamyan – I. Roșu
Antrenor: Valentin Bădoi

Drăghia – I. Voicu, D. Lung, Al. Iacob, N. Vasile (Ciolacu ”64) – T. Bălan, Săndulescu (Al. Coman ”57), V. Negru (Cl. Herea ”79), Martin – Pancu, D. Niculae
Antrenor: Viorel Moldovan

Articol scris de Ovidiu DUMITRESCU
Foto: Răzvan LUPICĂ‚

Marius ANGHEL 18 Apr. 2014, 23:51 Campionat
Pe aceeași temă