Victorie chinuită, muncită, dar pe deplin meritată!

Marius ANGHEL 25 Oct. 2012, 18:14 Campionat

Disputată cu o zi mai târziu decât restul meciurilor etapei din cauza televizării, partida dintre CF Brăila și FC Botoșani a fost una de uzură în care ambele echipe au încercat să joace pragmatic. În fața a aproximativ 500 de spectatori care mai mult au înjurat brigada de arbitri decât să-și încurajeze favoriții, brăilenii au reușit, în cele din urmă, să învingă cu scorul de 1-0 (0-0) la capătul unei partide destul de anoste totuși. Nu de alta, dar am asistat la o primă repriză în care niciuna dintre echipe nu și-a creeat vreo fază mai de Doamne-ajută, ba chiar mai mult nu au expediat niciun șut pe cadrul porții adverse! Singurele „ocazii” mai acătării au aparținut lui Pungă, care în minutul 27 a lovit defectuos mingea din lovitură de colț, iar Stamatin a deviat-o de sub bara transversală a propriei porți! Iar apoi, în minutul 33, Rusu s-a pripit la 10-11 metri de poartă și portarul botoșănean a intervenit salvator luând mingea din picioarele jucătorului brăilean. În restul timpului primei reprize nu s-a jucat nimic, nici de-o parte, nici de cealaltă.

CF Brăila a început ceva mai binișor partea secundă a meciului, iar în minutul 51 a reușit deschiderea scorului: Ciocâlteu a făcut o minge pe partea dreaptă, a centrat în fața porții, iar de la 4-5 metri Rusu a trimis în plasă cu toată opoziția lui Stamatin care nu s-a putut opune deschiderii de scor: 1-0! Un minut mai târziu putea fi 2-0, dar Ciocâlteu a dat pe lângă minge de la 10 metri, irosind astfel ultima mare ocazie de gol a partidei. Moldovenii atacă în valuri poarta apărată de Bunduc, dar defensiva brăileană își face pe deplin datoria și rezistă eroic. Pe contraatac, Pușcașu (80) și Rusu (81) greșesc copilărește pasa decizivă, iar în minutul 82 Pungă a aruncat o minge în careul botoșenean de pe undeva de lângă fanionul de la colțul terenului, dar Stamantin a fost atent și a reținut fără probleme.

A venit apoi faza din minutul 84 atunci când Frunză a încercat să-l lovească pe Croitoru fără balon, dar centralul Dragoș Teodor (Constanța) a văzut și i-a acordat brăileanului direct cartonașul roșu! Ultimile 10 minute ale partidei, deoarece s-au acordat patru minute suplimentare, au fost unele de coșmar pentru brăileni! FC Botoșani a atacat cu portarul la centrul terenului, dar defensiva gazdelor și-a făcut de această dată datoria. Oaspeții au cerut gol doar la faza din minutul 92, atunci când Bunduc a prins greu pe linia porții un voleu de la 10 metri expediat de Bordeanu! În cele din urmă a venit și fluierul de final care a consființit astfel o victorie chinuită, muncită și pe deplin meritată a CF-ului din Brăila și a acumulat după acest succes 10 puncte și este tot pe locul șapte, la egalitate cu Rapid CFR Suceava, care este pe locul șase!

Pentru gruparea antrenată de Alin Pânzaru urmează acum partida de pe 1 noiembrie, de la Galați, cu Oțelul din localitate în optimile Cupei României, deoarece în etapa a X-a a ligii secunde care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni CF Brăila va sta! Și încă ceva: la partida dintre CF Brăila și FC Botoșani au ținut să asiste Viorel Tănase și Ion Balaur (ambii de la Oțelul Galați), dar aceștia au plecat de la stadion în minutul 66, sătui să asiste la înjuriile publicului la adresa arbitrilor care au condus impecabil meciul!

CF Brăila: Bunduc – Bosoi, Ignat, Ivan, Spiridon – Frunză (eliminat în min. 84), Prodan (58 Pușcașu), Ochia – Rusu (85 Câmpeanu) Ciocâlteu (73 Ndigwe). Antrenor Alin Pânzaru.
FC Botoșani: Stamantin – Maghici, Poverlovici, Ursu, Gherman – Mbella (53 Păcurar), Vasvari, Taban (53 Croitoru), Bordeanu – Boghian, Vraciu (75 Cârjean). Antrenor: Cristian Popovici

Articol scris de Marcel Sânpetru
Foto: Mircea Nicu

Marius ANGHEL 25 Oct. 2012, 18:14 Campionat
Pe aceeași temă