Vedete doar pe hârtie! „U” Cluj pierde încă un derby și n-are niciun punct în deplasare, după 1-2 cu FC Argeș

Ofertant afișul ultimului meci al etapei din Liga 2, cu FC Argeș și Universitate Cluj întâlnindu-se în Trivale. Parcă era un afiș rămas lipit pe un stâlp, din vremurile în care ambele erau prezențe constante în Liga 1. Penescu și Walter au fost numele care au adus dezastrul pentru cele două, iar după mult timp s-au revăzut în Liga 2 cu speranțe să treacă repede peste perioada tulbure din ligile inferioare.

Clujenii, favoriți la promovare, piteștenii nevoiți să mai aștepte, având interzis la Liga 1 din acest sezon. Asta nu s-a văzut în joc. U Cluj nu a fost nici pe departe o echipă mai pregătită decât FC Argeș. Marea problemă a lui Falub: apărarea.

Oamenii lui Săndoi au fost mai inspirați și au marcat repede. Lovitură liberă a lui Șerban, Kofi a respins greșit, iar Sepsi l-a scăpat din marcaj pe Vasile Buhăescu (8), care a punctat cu o lovitură de cap la colțul lung. Era 1-0, dar clujenii nu au învățat nimic din faza la care au primit gol. Istoria s-a repetat 13 minute mai târziu. Tot o lovitură liberă, tot Șerban timițând în careu și Panait a făcut 2-0, dintr-un offside evident, dar nevăzut de asistent. Centralul l-a trecut însă ca marcator pe Ionuț Șerban.

Clujenii au încercat să se trezească din pumni, dar Coman (31) a trimis prea slab la singura ocazie a reprizei pentru ei, iar portarul Dur-Bozoancă (38) a salvat echipa lui Falub de la un umilitor 3-0, intervenind salvator în situație de unu la unu cu Buhăescu. Gavra (56) n-a putut să înscrie de la 20 de metri, iar apoi tot echipa din Pitești a avut două șanse de a marca (65, 66), clujenii fiind incapabili să controleze meciul.

S-a încheiat 2-1, pentru că Dorin Goga (90+3) a marcat cu capul din 6 metri, după o centrare din corner.

Concluzia rămâne aceeași pentru U Cluj: echipa are probleme mari. Niciun punct în deplasare pentru trupa lui Falub peste ale cărui vedete au trecut anii. FC Argeș, în schimb, arată potențial, dar ce folos? Nu are drept de promovare.

FC ARGEȘ – UNIVERSITATEA CLUJ 2-1
Vasile Buhăescu 8′, Ionuț Șerban 21′ / Dorin Goga 90+2′

Ureche – Turda, Vișa, Hreniuc – Tofan, Andr. Panait (I. Năstăsie 74′), R. Costin (cpt.), Șerbănică – I. Șerban, Buleică (Ct. Stan 83′), Buhăescu
Rezerve neutilizate: N. Grecu – C. Mihalache, D. Oancea, Tăbăcariu, Alin Popa
Antrenor: Emil Săndoi

Dur-Bozoancă – Căpușă, Abrudan, Andr. Cordoș, Sepsi – G. Florescu (cpt.), K. Twumasi (Gab. Giurgiu 51′), Greu (Oct. Ursu 64′) – M. Coman (Goga 46′), Gavra, Hordouan
Rezerve neutilizate: Albuț – D. Dumitrescu, Al. Coman, Berci
Antrenor: Adrian Falub

Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești); Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș); Asistenți: Florian Alexandru Vișan și Daniel Vlase (ambii din Galați).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă