Valeriu Răchită și-a închis contul de Facebook înaintea debutului la ACS Poli! Mesajul surprinzător referitor la Drăghici și primar: „Sayonara. Nici măcar Papa nu mai poate schimba decizia”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 22 Feb. 2019, 16:33 Campionat
Valeriu Răchită și-a închis contul de Facebook înaintea debutului la ACS Poli!** Mesajul surprinzător referitor la Drăghici și primar:

ACS Poli debutează sâmbătă în partidele oficiale din 2019 cu derby-ul cu Ripensia. Valeriu Răchită spune că este foarte concentrat la joc și, pentru a nu fi afectat de niciun factor perturbator, a decis să își închidă și contul personal de Facebook. Antrenorul echipei timișorene recunoaște că ar fi preferat să înceapă sezonul în deplasare, deoarece echipa sa, foarte schimbată, nu este încă omogenă.

Răchită așteaptă timișorenii la meci, dar ar fi preferat un joc pe alt teren, nu pe Electrica, acolo unde o întâlnește sâmbătă, de la ora 11:00, pe Ripensia. „Îi așteptăm în număr cât mai mare pe suporterii timișoreni, pentru că fotbalul se joacă pentru suporteri. N-aș fi dorit ca primul meci să-l jucăm contra Ripensiei. Mi-aș fi dorit în deplasare oricare altă echipă. Dar aceasta este țintarul. Aș fi dorit un meci în deplasare pentru a roda puțin echipa. Sunt mulți jucători noi. La un meci în deplasare erau altele datele problemei. Așa, trebuie să începem să contruim, să facem totul pentru o victorie. În deplasare puteam să jucăm mai închis, pe contraatac”, a precizat Răchită.

„Știu mai multe despre Ripensia decât despre echipa mea”

La acest meci vor fi suspendați Dorin Codrea și Sorel Chemin. Răchită a mai vorbit de o accidentare de ultim moment, fără să precizeze numele jucătorului.

„E dificil să asamblez echipa în condițiile în care, la prima vedere, vor fi șapte-opt jucătpri noi în primul 11. M-am uitat și la alte campionate, și Dinamo a câștigat cu nouă jucători noi. Vremea nu ne va ajuta, terenul va fi greu, dar sperăm să facem un spectacol de calitate. Am văzut două meciuri ale Ripensiei, știu mai multe despre Ripensia decât despre echipa mea”, a admis Valeriu Răchită.

Drăghici rămâne în afara lotului, Motreanu a ajuns la ASU Politehnica

Prin cercurile fotbalistice timișorene se discută că lui Octavian Drăghici nu i se reziliază contractul deoarece primarul Nicolae Robu, plecat în Japonia, nu este de acord. Răchită spune că nu are ce face. „Sayonara (n.r. – la revedere, în japoneză). Domnul Robu este primul suporter al lui Poli și primul om al orașului. Dar cu Drăghici și Motreanu, nici măcar Papa nu mai poate schimba decizia lor. Au venit și au spus că vor să plece, că nu mai simt nimic pentru Poli. Pentru mine, relația cu ei s-a terminat din acel moment afectiv și profesional. Dar fiind jucătorii lui Poli, i-am primit la antrenament cu noi cât s-a putut. Partea tactică au făcut-o separat”, a precizat Răchită.

Între timp, Motreanu a primit acordul pentru împrumutul pe jumătate de sezon la ASU Politehnica. Drăghici rămâne la club și este transferabil doar pe bani, conform lui Radu Birlică.

Altfel, Răchită a spus că e foarte concentrat pe meciul cu Ripensia. „Mi-am închis și contul de Facebook. Mă gândesc doar la victoria de mâine. Dacă am câștiga, s-ar crea o emulație”, a mai spus Răchită.

ACS Poli e pe ultimul loc în Liga 2, cu 10 puncte. Ripensia e pe 12, cu 25 de puncte. Meciul direct dintre cele două echipe are loc sâmbătă, de la ora 11:00, la stadionul Electrica.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 22 Feb. 2019, 16:33 Campionat
Pe aceeași temă