„Va fi cel puțin ca Dennis Man!” Ionuț Popa e convins că a descoperit o nouă „perlă” pentru fotbalul românesc: „La 17 ani a dovedit clasă și maturitate”

Marius ANGHEL 09 Dec. 2018, 12:14 Campionat

De la revenirea în Liga 2, petrecută în urmă cu trei ani și jumătate, UTA a lansat o serie de fotbaliști tineri, din pepiniera Atletico, care au impresionat și au făcut pasul către alte cluburi importante și au adus bani în contul clubului arădean. Dennis Man a ajuns la FCSB, Adrian Petre impresionează în Danemarca la Esbjerg fB, în timp ce Amir Jorza e la Rapid, e drept în Liga 3, însă gruparea giuleșteană țintește promovare după promovare și nu are nevoie de nicio prezentare.

Ultimul produs adus pe piață de „Bătrâna Doamnă” și despre care se spune că va fi noul Man este mijlocașul ofensiv David Miculescu (17 ani).

După victoria cu CS Mioveni, scor 2-1, obținută weekendul trecut, căpitanul echipei UTA, Ciprian Rus, lansa un pariu. Atacantul înscria în al doilea joc la rând după un assit oferit de Miculescu și îl compara pe tânărul mijlocaș cu fostul său coleg Dennis Man.

„Mă bucur foarte mult că am câștigat un jucător, David Miculescu și-a pus amprenta cât a jucat și sper să continue în acest fel. Are o vârstă fragedă și se pregătește foarte bine, e un copil umil, modest, ascultă, nu comentează, cu siguranță va fi următorul Denis Man. A fost o centrare foarte bună, asemănătoare celei de la Ploiești când am lovit bara, se vede că poate da acea pasă decisivă ce ne ajută în momentele grele. Astăzi am fost și eu mai pragmatic, mă bucur că am valorificat-o înscris”, spunea Ciprian Rus despre jucătorul pe care îl compară cu Dennis Man, transferat de la UTA la FCSB pentru 300 de mii de euro.

Ieri, UTA a remizat la Constanța, 1-1 cu SSC Farul, Ciprian Rus a marcat din nou, iar cel care i-a centrat decisiv a fost tot David Miculescu. Timișoreanul de 17 ani a atras din nou privirile prin evoluția sa și l-a făcut pe antrenorul Ionuț Popa să regrete că nu l-a folosit mai mult în acest sezon, ci la promovat la prima echipă abia în urmă cu o lună. Între timp i-a dat trei pase de gol lui Rus.

„Mă bucur enorm pentru acest jucător, Miculescu, care, la 17 ani, a dovedit clasă și maturitate. Acest jucător, care va fi cel puțin ca Dennis Man, a evoluat extraordinar timp de 70 de minute. A făcut niște lucruri deosebite, a dat și pasa de gol, plus că are și alură de mare fotbalist la 190 de cm. A câștigat toate mingile, ce mai, m-a impresionat acest copil! Îmi pare rău că nu l-am băgat mai demult. Joacă de doar cinci-șase etape, dar și-a câștigat deja locul în echipă”, a spus Ionuț Popa la finalul meciului de la Constanța.

David Raul Miculescu (născut pe 2 mai 2001) este fiul fostului golgheter utist Vali Miculescu, face parte din grupa de 2001 antrenată de Sandu Gaica și Adi Ungur și e component de bază al naționalei Under 18, dar e atent monitorizat și de selecționerul Dan Oprescu, la Under 19, pentru participarea la Turul de Elită, din martie 2019.

Miculescu are șase prezențe în acest sezon de Liga 2, dintre care în patru a evoluat ca titular, însă debutul în eșalonul secund l-a avut în campionatul trecut, când a jucat 12 minute în meciul Olimpia – UTA (1-0).

Tot în meciul de la Constanța, de ieri, UTA i-a oferit debutul în Liga 2 unui alt tânăr jucător, Cătălin Vulturar (născut pe 9 martie 2004), care a bifat primele minute oficiale în acest eșalon la doar 14 ani și 9 luni, depășindu-i astfel pe marele Nicolae Dobrin, care debutat în fotbalul românesc profesionist la doar 14 ani și 10 luni, sau pe foștii dinamoviști Florin Răducioiu ori Marius Niculae, care au jucat la 15 ani și o lună, respectiv 15 ani și cinci luni.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 09 Dec. 2018, 12:14 Campionat
Pe aceeași temă