UTA refuză în continuare să permită celor de la Digi să îi transmită meciurile și are un mesaj către televiziune și FRF

Marius ANGHEL 23 Aug. 2017, 13:29 Campionat

DigiSport, televiziunea care a achiziționat drepturile TV și în acest sezon al Ligii 2, a afișat în programul TV expus pe site, cât și în reclamele de pe post că la mijlocul acestei săptămâni va transmite meciul dintre UTA Arad și CS Mioveni, programat astăzi, de la ora 18:00. Însă acest lucru nu se va petrece, televiziune lovindu-se din nou de refuzul arădenilor și trebuind să-și îndrepte carul TV către alt meci din această etapă.

Echipa arădeană este una dintre cele mai atractive din punct de vedere al imaginii în acest campionat, la fel cum a fost și cel precedent, și cum nu a fost mulțumită cu banii încasați din drepturile TV ale ediției trecute a Ligii 2, acum a decis să nu mai permită televiziunii să-i transmită partidele de pe teren propriu. Utiștii sunt nemulțumiți de grila de împărțire, deoarece încasează la fel de mulți bani ca și echipele care nu se văd aproape deloc la TV și nu vor să cedeze în schimbul unei sume pe placul lor, cu toate că FRF a încercat prin diverse modalități să pună presiune pe ei.

Derby-ul cu CS Mioveni era cel mai atractiv pe ziua de astăzi, astfel că Digi a dorit să-l transmită și chiar anunțase acest lucru prin intermediul propriilor canale de comunicare. Cum utiștii au refuzat din nou să le permită accesul, televiziunea a fost nevoită să se reorienteze, astfel că s-a decis să transmită în direct meciul dintre Olimpia Satu Mare – AFC Hermannstadt, programat la aceeași oră.

În schimb, UTA a decis să le răspundă celor de la Digi prin a-și ceda drepturile TV unei televiziuni locale, TV Arad. Postul local a transmis și unele amicale ale verii ale echipei arădene, dar și precedentul joc de pe teren propriu din acest campionat al utiștilor, cel cu Metaloglobus. Jocul cu CS Mioveni va putea fi urmărit astfel de suporterii arădeni pe TV Arad.

Într-o conferință de presă susținută ieri, cu prilejul meciului cu CS Mioveni, directorul general al clubului UTA, Codru Grădinariu, a comentat decizia DigiSport de a prezenta partida de astăzi în grila lor de programe.

„Nu cunoaștem motivul pentru care meciul e în programul Digi Sport. Noi am informat atât FRF cât și Digi că nu suntem de acord televizarea meciurilor noastre de pe teren propriu, deoarece cuantumul care ne-ar fi revenit nu ține cont de numărul meciurilor televizate până acum, de locul din clasament, de palmaresul echipei și, nu în ultimul rând, de brandul UTA-ei”, a spus Grădinariu potrivit site-ului oficial al clubului UTA.

UTA a fost singura echipă din actualul campionat al Ligii 2 care s-a opus cedării drepturilor TV firmei RCS&RDS, cea care deține televiziunea DigiSport, contra sumei de 400.000 de euro. Sezonul trecut, Juventus București a fost singura care nu a permis ca jocurile de pe teren propriu să se vadă la TV.

În schimb, UTA va putea fi urmărită la finalul săptămânii, sâmbătă, de la ora 12:30, pe DigiSport 1, cu prilejul meciului pe care îl are programat la Sibiu, în etapa a 5-a, cu AFC Hermannstadt.

Mihalcea: „Sunt convins că marele atu al lor îl reprezintă antrenorul”

Cât despre meciul de astăzi cu CS Mioveni, ce contează pentru etapa a 4-a, și care are loc de la ora 18:00, pe stadionul „Otto Greffner” din Șiria, antrenorul utist Adrian Mihalcea crede că echipa sa va avea o confruntare dificilă, principalul atu al argeșenilor fiind experimentatul antrenor Florin Marin.

„Cu siguranță ne va aștepta un meci foarte greu. Mioveniul are un început bun de campionat, cu toate că au schimbat destui jucători în vară. Au reușit să aibă rezultate foarte bune în aceste trei etape și sunt convins că marele atu al lor îl reprezintă antrenorul (n.r. – Florin Marin). Dar avem informații și tot ce ne trebuie ca să reușim să câștigăm mâine. Trei puncte ar da valoare mult mai mare celor câștigate la Clinceni, altfel, acela ar rămâne un simplu meci câștigat în deplasare și nimic mai mult. Mai mult ca niciodată avem nevoie de victorie. Pot să spun că jocul îmbucurător din ultima etapă ne dă speranțe”, a spus Mihalcea, care încă nu poate conta pe mijlocașul Ștefan Grigorie. „În rest, toată lumea e aptă, pregătită fizic și moral și determinat, sunt foarte conștienți de importanța jocului de mâine”, a adăugat fostul atacant.

Strătilă: „Ei și Sibiu sunt printre cele mai bune echipe din liga secundă”

Pentru Sorin Strătilă, CS Mioveni și AFC Hermannstadt, adică următoarele două adversare ale UTA-ei, sunt contracandidatele la promovare ale echipei sale. „Un meci foarte greu, de-a lungul timpului, toate întâlnirile cu Mioveni au fost așa. Chiar dacă putem spune că tradiția e de partea noastră, ei ne-au învins o singură dată, acum doi ani, pentru mine reprezintă o contracandidată la promovare. Ei și Sibiu sunt printre cele mai bune echipe din liga secundă, au și jucători care au fost la noi, vor veni să joace cu o ambiție în plus. Și dacă intru de pe bancă doresc să ajut echipă, să dau maximum, în primul rând conteaza echipă, de acolo avem toți de câștigat”, a spus și mijlocașul Sorin Strătilă.

„Sunt foarte bucuros că am jucători care reacționează când intră de pe bancă, cum a fost cazul lui Sorin etapa trecută. Toți sunt preocupați să dea randamentul maxim. Dacă aceste schimbări ne dau feedback-ul pozitiv, pentru mine e OK. Pentru câteva victorii avem nevoie de o echipă, pentru a câștiga un campionat avem nevoie de un lot puternic”, l-a completat Adrian Mihalcea.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 23 Aug. 2017, 13:29 Campionat
Pe aceeași temă