UTA nu va fi încurajată de galerie la meciul cu Luceafărul. Ce i-a determinat pe fani să anuleze deplasarea: „Nu mai acceptăm să fim batjocoriți. Tragem un semnal de alarmă”

Marius ANGHEL 08 Sep. 2018, 09:41 Campionat
UTA nu va fi încurajată de galerie la meciul cu Luceafărul.** Ce i-a determinat pe fani să anuleze deplasarea:

UPDATE: Chiar dacă anunțau că vor boicota această deplasare, nu toți suporterii echipei UTA au gândit la fel. Pe stadionul Luceafărul Felix din Sânmartin, în sectorul rezervat oaspeților, sunt aproximativ 30 de suporteri. În total sunt 300 de spectatori în tribunele arenei din comuna de lângă Oradea la partida dintre Luceafărul și UTA.

DESFĂ‚ȘURAREA meciului dintre Luceafărul Oradea și UTA Arad o puteți urmări AICI


 

UTA nu va avea sprijinul galeriei în meciul de astăzi, de la ora 11:00, din deplasarea de la Sânmartin, cu Luceafărul Oradea, în cadrul etapei a 6-a a Ligii 2. Suporterii formației arădene au anunțat printr-un comunicat că preferă să strângă banii pe care ar fi trebuit să-i achite pentru intrarea în „gradena fără scaune situată în câmp”, așa cum numesc locul rezervat oaspeților pe stadionul bihorenilor, și să-i doneze unei cauze nobile. Aceștia consideră „prea exagerat pentru nivelul fotbalului prestat de echipa acestora” prețul stabilit de conducerea Luceafărului pentru spectatori și că nu doresc să contribuie la bugetul adversarilor de azi.

Conducerea clubului Luceafărul a stabilit de la începutul noului sezon prețul de 25 de lei pentru suporterii care vor să meargă la meciurile de pe stadionul din Sânmartin. În comunicatul lor, fanii utiști cred, eronat, că taxa de intrare a fost mărită expres înainte de venirea lor, așa cum li s-a întâmplat și în deplasarea de la Timișoara, contra celor de la ACS Poli.

Odată cu această decizie, suporterii utiști trag un semnal de alarmă și spun că astfel de prețuri cerute pentru un bilet la intrarea unui meci de Liga 2 nu fac decât să descurajeze iubitorii de fotbal să vină pe stadioane.

Iată comunicatul suporterilor arădeni:

„Astăzi am luat de comun acord decizia de a anula deplasarea la meciul Luceafărul Oradea – UTA deoarece considerăm că prețul stabilit de clubul gazdă pentru biletele de intrare (25 lei/pers.) este prea exagerat pentru nivelul fotbalului prestat de echipa acestora și că au ales intenționat să ne taxeze mai mult, fiind informați că UTA are mulți susținători care vor dori să vadă meciul.

Săptămâna trecută, pe arena Dan Păltinișanu, ne-am conformat și am plătit 20 de lei pe bilet. Am fost mai mult de 100 de persoane (jumătate din numărul total al spectatorilor prezenți la meci!), astfel că am contribuit cu o sumă destul de mare la bugetul timișorenilor. Acum am fost înștiințați că suntem din nou forțați să acceptăm să plătim chiar mai mult decât data trecută pentru a ne susține echipa la Oradea, iar din punctul nostru de vedere s-a ajuns prea departe și e timpul să tragem un semnal de alarmă. Nu mai acceptăm să fim batjocoriți și să profite fiecare club de pe urma noastră.

Astfel de practici nu fac decât să descurajeze suporterii să mai vină la stadion, iar fără suporteri fotbalul nu are farmec, lucru pe care vrem să îl dovedim și acum. Conducerea clubului Luceafărul consideră normal ca locul 13 din Liga 2 să perceapă taxe de intrare mai mari decât la cele mai importante partide din fotbalul românesc recent. Faceți o comparație și gândiți-vă că biletul la peluză la FCSB – Rapid Viena a fost de 20 de lei, iar biletul la Serbia – România, luni, în Liga Națiunilor, costă 23 de lei și vorbim totuși de stadioane moderne, nu de o gradenă fără scaune situată în câmp, unde urma să fim plasați.

Daca e să trecem peste prețul biletului în sine, este mai deranjantă atitudinea de sfidare și batjocură de care ne lovim în fiecare deplasare. Majoritatea cluburilor cer mai mult pe bilete în ideea că „plătesc fraierii ăia din galerii”. De data aceasta nu va mai fi așa. Rămânem acasă și vom asculta meciul la radio.

Totuși, ne-am hotărât să strângem banii de bilete și, în loc să le umflăm buzunarele celor de la Luceafărul, vom dona suma strânsă unui copil bolnav care are cu adevărat nevoie de ei. Pe această cale, îi invităm pe toți fanii alb-roșii care doreau să facă deplasarea, dar și pe cei care doresc să ajute la strângerea de fonduri să vină în această seară la OLD LADY”S PUB și să doneze cei 25 de lei cât costă biletul pentru o cauză nobilă! Vom strânge banii acolo, începând cu ora 20.30.

Ne cerem scuze față de jucătorii utiști care apreciază de fiecare dată sprijinul nostru și sperăm să nu se simtă atât de puternic lipsa peluzei și să nu își piardă concentrarea. Suntem convinși că vor scoate un rezultat pozitiv din această partidă.

Pentru noi doar UTA contează!”

Marius ANGHEL 08 Sep. 2018, 09:41 Campionat
Pe aceeași temă