UTA nu a fost programată în campionat după ce nu a plătit arbitrajul la finalul meciului cu ASA. Grădinariu a făcut scandal și ajunge în fața comisiei FRF

Marius ANGHEL 16 Nov. 2017, 14:57 Campionat

UTA Arad nu trece doar printr-o criză de rezultate în campionat în acest sezon, ci, se pare, că are și probleme financiare. În ședința de miercuri, 15 noiembrie, a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, membrii acesteia au decis să nu programeze „Bătrâna Doamnă” în următoarea etapă de campionat, pentru meciul de sâmbătă, de la ora 11:00, la Brăila, cu Dacia Unirea. Hotărârea vine ca urmare a neachitării arădenilor a baremului de arbitraj de la jocul din weekendul trecut cu ASA Târgu Mureș (scor 1-2).

„În baza art. 83/12 din RD se sancționează AFC UTA Arad cu Nepregramarea la jocurile oficiale următoare până la achitarea baremurilor de arbitraj și i se aplică o penalitate sportivă de 1400 lei. Termen 22.11.2017 în vederea citării directorului general al AFC UTA Arad – Grădinaru Decebal”, e decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, care i-a scris numele greșit oficialului utist, Grădinaru în loc de Grădinariu.

Iată ce scrie în „Regulament disciplinar” la „Articolul 83 – Nerespectarea obligațiilor de organizare a jocurilor”: „12. Neplata baremurilor cuvenite arbitrilor și observatorilor în termenul regulamentar a altor cheltuieli și a penalităților, se sancționează cu neprogramarea echipei respective la jocurile oficiale următoare până la achitarea acestora.”

Potrivit Sport Arad, s-a ajuns în această situație după ce arbitrii ar fi refuzat să-și ia baremul la finalul meciului de sâmbăta trecută după tirul de proteste al directorului general al UTA-ei, Codru Grădinariu, care le-ar fi spus la un moment dat că nici nu merită plătiți. Conducătorii clubului UTA susțin că între timp au achitat respectivul barem de arbitraj, dar, cum au făcut-o după ședința comisiei federale, s-au ales și cu o penalitate sportivă de 1.400 de lei.

Pe site-ul CCA, jocul cu Dacia Unirea Brăila este programat, observator fiind delegat Lucian Cârjă din Constanța.

Iar în ceea ce-l privește pe directorul general al clubului, Codru Grădinariu, acesta e citat la FRF pentru scandalul făcut la finalul meciului cu ASA Târgu Mureș.

Marius ANGHEL 16 Nov. 2017, 14:57 Campionat
Pe aceeași temă