UTA continuă seria neagră și ajunge, incredibil, pe loc retrogradabil! Reacția lui Cristian Todea după debutul cu stângul ca antrenor principal

Marius ANGHEL 23 Sep. 2017, 18:20 Campionat

Nici numirea unor antrenori arădeni pe banca echipei UTA nu a produs șocul mult așteptat de conducătorii „Bătrânei Doamne”. La debutul ca principal al lui Cristian Todea, UTA a pierdut, astăzi, la Satu Mare, scor 0-1 cu Olimpia, în cadrul etapei a 9-a, a ajuns la șase meciuri consecutive fără victorie și a căzut pe un rușinos loc retrogradabil. Arădenii erau considerați principalii favoriți la promovare înaintea startului sezonului, însă se pare că această titulatură nu sperie pe nimeni.

Unicul gol al meciului de la Satu Mare, împotriva unei echipe a Olimpiei care trece prin momente asemănătoare de haos și se afla tot la debutul cu un nou antrenor principal, a fost reușit în ultimele minute, din penalty. Intrat de câteva minute pe teren, Oliver Lusamba l-a păcălit pe Adili în careu, la o pătrundere pe stânga, iar macedoneanul l-a agățat pe atacant în alunecarea sa disperată de a bloca centrarea. Ciprian Brata (88) l-a învins cu sânge rece pe Grahovac, iar UTA a plecat nu numai plouată de la Satu Mare, ci și învinsă.

Până atunci, în meciul desfășurat pe ploaie, tot jucătorii Olimpiei au fost mai aproape de gol. Fostul utist Muntean (6 și 14) a avut două ocazii de a deschide scorul, însă la primul șut a fost blocat de Grahovac, iar a doua oară a trimis lobat puțin pe lângă. Arbitrul a refuzat apoi să dicteze un penalty la intervenția lui Ciucă asupra lui Pop (31), acesta din urmă alegându-se cu galben pentru simulare. Reacția de orgoliu a arădenilor s-a consumat prin ocaziile lui Curtuiuș. În minutul 33 a trimis cu capul din 15 metri puțin pe lângă transversală, iar în minutul 35 a șutat din 4 metri direct în brațele lui Muntean. Până la faza penalty-ului nu s-a mai creat nicio ocazie clară de a înscrie, jocul fiind afectat clar de starea terenului și a ploii.

După acest rezultat, Olimpia și UTA au făcut schimb de locuri. Sătmărenii au urcat pe 15, iar arădenii au ajuns pe un rușinos loc 16, retrogradabil. În runda următoare, UTA joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Snagov, cu Sportul, iar Olimpia se deplasează la Motru, pentru meciul cu Pandurii.

Todea: „De luni încolo vom încerca să corectăm ce am greșit astăzi”

La finalul partidei, noul antrenor principal Cristian Todea a vorbit despre acest nou eșec, are să le facă reproșuri jucătorilor săi, a remarcat și lucruri bune și speră ca evoluția echipei să se împunătățească începând cu meciul următor.

„Speram să obținem o victorie astăzi pentru a reuși să ne deblocăm. Dacă am ceva de reproșat, o să le reproșez în particular și de luni încolo vom încerca să corectăm ce am greșit astăzi. Îi cunosc de mult pe băieți, fiind antrenor secund de mult timp la echipă. Știam fiecare ce poate. Am pregătit ceva, între timp jocul s-a schimbat și ne-au prins de câteva ori pe contraatac. Chiar și așa, am avut momente bune în care am știut să reacționăm la faptul că au început să se apere. Am avut câteva faze importante, dar fără să avem ocazii foarte clare. Am luat acest gol pe final și istoria jocului s-a scris acolo”, a fost declarația lui Todea pentru site-ul oficial al clubului UTA.

OLIMPIA SATU MARE – UTA ARAD  1-0
Ciprian Brata 88′ – pen.

Fl. Muntean – Duruș, Hlinca, Cr. Munteanu, Brata (cpt.) – Villand, R. Rus – Vas. Pop (Lusamba 70′), D. Muntean, Miholca (Bura 90′) – Jurj (D. Lukacs 70′)
Rezerve neutilizate: Șuta – Cocian, Szasz, Fl. Achim
Antrenor: Zoltan Ritli

Grahovac – Adilli, Măd. Ciucă, Scutaru, Burlă (Dinculescu 46′) – Jorza (Miculescu 78′), Asani – Stahl, P. Păcurar, Buleică (Cârstocea 61′) – Curtuiuș (cpt.)
Rezerve neutilizate: Barna – Polgar, Al. Manea, D. Toma
Antrenor: Cristian Todea

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara); Asistenți: George Marian Fridl (Comănești) și George Bogdan Duță (Bacău).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Satu Mare online

Marius ANGHEL 23 Sep. 2017, 18:20 Campionat
Pe aceeași temă