UTA a rămas fără antrenor principal. Cristian Todea a demisionat: „Misiunea mea s-a terminat. UTA e pe mâini bune”

Marius ANGHEL 26 Apr. 2018, 12:42 Campionat
UTA a rămas fără antrenor principal.** Cristian Todea a demisionat:

Derby-ul stricat cu ASU Politehnica, de marți, încheiat prematur, în minutul 62, după abandonul timișorenilor, a fost ultimul meci în care UTA l-a avut pe banca tehnică pe antrenorul principal Cristian Todea (39 de ani). Fostul mijlocaș și-a încheiat pe cale amiabilă contractul cu gruparea arădeană, unde oricum fusese trecut în plan secund odată cu aducerea ca director tehnic a lui Ionuț Popa.

„Antrenorul Cristian Todea și conducerea clubului UTA au ajuns, pe cale amiabilă, la un acord de încetare a colaborării. Îi mulțumim lui Cristi pentru tot aportul adus echipei în perioada petrecută împreună și îi urăm mult succes în viitor!”, a fost scurtul mesaj al clubului UTA.

Todea, care s-a alăturat „Bătrânei Doamne” ca antrenorul secund în vara anului 2015, iar după demisia lui Adrian Falub din acest sezon, în toamnă, a preluat funcția de antrenor principal, a motivat pentru Sport Arad despărțirea de UTA.

„Am fost aproape să plec încă din ziua în care nea” Popică a venit la echipă, dar am zis să rămân pentru a-i face acomodarea mai simplă, pentru binele clubului. Am spus că e important să-i dau mai multe informații despre fotbaliștii pe care i-am adus și pregătit în iarnă, dar acum misiunea mea s-a terminat. UTA e pe mâini bune, e ca și salvată de la retrogradare, așa că am decis că e momentul potrivit să fac pasul înapoi. Deocamdată, vreau să mă liniștesc, să fac o analiză a perioadei petrecută la clubul ce mi-a dat atât de multe în cariera mea, iar apoi voi vedea ce am de făcut mai departe”, a mărturisit tânărul tehnician.

Decizia lui Todea a fost grăbită și de meciul slab al utiștilor în derby-ul cu Poli. „Se poate spune că, oarecum, a cântărit și cele întâmplate ieri. A fost un derby foarte anost, îmi amintesc că și la meciurile de copii și juniori dintre cele două echipe părinții și cine mai veneau să ne vadă făceau o atmosferă mult peste ceea ce a fost ieri. E clar că acest meci nu ar trebui să se joace niciodată fără galerii. Mai departe, adevărul e undeva la mijloc. Cei care au oprit accesul fanilor timișoreni pe stadion au avut motive întemeiate legate de securitate, dar mă gândesc și ceea ce a fost în sufletul celor care au vrut să intre la meci și au rămas pe dinafară cu biletele în mână. Una peste alta, am fost foarte dezamăgit de cele întâmplate la Șiria, dar fotbalul și UTA merg mai departe ca și viața în sine”, a mai spus Todea pentru Sport Arad.

La UTA, Cristian Todea a fost antrenorul secund în staffurile conduse de Roland Nagy, Laurențiu Roșu, Adrian Mihalcea și Adrian Falub. După plecarea acestuia din urmă, fostul mijlocaș a trecut ca antrenor principal, poziție care a ocupat-o până acum, chiar dacă între timp, la club, a mai fost adus și Ionuț Popa, ca director tehnic însă.

Marius ANGHEL 26 Apr. 2018, 12:42 Campionat
Pe aceeași temă