„U” Cluj s-a împrietenit cu remiza! Adrian Falub, după egalul cu Turris: „Am obținut un punct pe terenul unei formații bune”

Marius ANGHEL 18 Nov. 2019, 12:36 Campionat

Egalul este rezultatul preferat al Universității Cluj de când a fost preluată din nou de Adrian Falub. În 12 jocuri a întregistrat nu mai puțin de șapte remize, șase dintre ele la scorul de 1-1 și unul de 2-2, trei victorii și două înfrângeri pe teren, deoarece eșecul cu Dunărea a fost transformat în succes la „masa verde”.

1-1 a înregistrat și în deplasarea de la Turnu Măgurele, acolo unde a fost condusă de Turris-Oltul și a egalat chiar înainte de pauză. Adrian Voicu a deschis scorul pentru teleormăneni încă din minutul 2, iar Cristian Gavra a restabilit egalitatea în mintutul 44.

Adrian Falub: „Suntem mai bine orgainzați, dar primim gol foarte ușor în fiecare meci”

„U” Cluj a ajuns la șase meciuri consecutive fără să piardă, însă nu reușește să se îndepărteze foarte mult de locurile retrogradabile.

După joc, antrenorul Adrian Falub s-a declarat mulțumit cu punctul obținut de echipa sa pe terenul unei adversare puternice.

„Meciul a început de la 1-0 pentru Turris, iar acest lucru ne-a dat planurile peste cap. Apoi am controlat jocul, am avut o posesie mult mai bună, am avut dinamică, ne-am creat câteva situații și am reușit să marcăm un gol. Partea a doua a fost mult mai echilibrată și a venit cu o mare ratare a lui Gavra. Dacă am fi marcat la acea fază cred că am fi câștigat partida, deoarece am fi închis jocul, iar pentru Turris ar fi fost extrem de dificil să egaleze.

Am obținut un punct pe terenul unei formații bune, cu jucători de viteză în atac și cu un servant bun în persoana lui Silviu Pană. Am gestionat exemplar majoritatea momentelor, dar principala problemă a fost că am primit gol foarte repede”, a spus Falub.

Acesta a comparat și evoluția echipei din acest moment, față de cum era atunci când a preluat-o. „Față de perioada în care am preluat echipa, evoluția noastră e schimbată în bine, nu există termen de comparație. Suntem mai bine organizați, știm ce avem de făcut atât pe momentul de posesie, cât și pe cel de non-posesie, însă nu avem siguranță în defensivă, primim gol foarte ușor în fiecare meci. Probabil tocmai din acest motiv nu suntem la promovare. Cu o victorie astăzi, poate că am fi avut un alt discurs, dar realitatea e că suntem mai aproape de retrogradare decât de promovare. Urmează două partide consecutive pe teren propriu, pe care ne dorim cu toții să le câștigăm. Ne-am propus să nu retrogradăm și nu ne schimbăm obiectivul de pe o zi pe alta”, a mai declarat Adrian Falub.

Cristian Gavra: „Sper ca, pe viitor, să deschidem noi scorul și să câștigăm”

Pe lângă golul reușit cu capul în minutul 44, aproape din marginea careului, Cristian Gavra a mai irosit o mare situație spre finalul partidei. Atacantul, aflat într-o poziție mult mai aproape de poartă, a reluat cu capul din 6 metri pe lângă bară, ratând, astfel, șansa de a-i aduce Universității o nouă victorie în acest sezon.

„În ultimele partide, adversarii au înscris primii, după care ne-am dat drumul la joc. Sper ca, pe viitor, să deschidem noi scorul și să câștigăm. Se vede că evoluțiile noastre au crescut de la meci la meci, avem o altă atitudine, ne dăruim, alergăm, dar, din păcate, încă ne lipsesc victoriile. Îmi pare rău că nu am câștigat astăzi, am avut o ocazie mare la 1-1 și puteam să închidem jocul dacă am fi marcat. Urmează trei meciuri importante și sperăm să încheiem anul cu tot atâtea succese”, a spus și Cristian Gavra după jocul de la Turnu Măgurele.

„U” Cluj a acumulat 22 de puncte și se află pe poziția a 11-a în Liga 2, la egalitate cu Viitorul Pandurii și Ripensia, care stau însă mai jos în clasament datorită golaverajului inferior. Pentru Universitatea Cluj urmează meciul cu ASU Politehnica, programat sâmbătă, de la ora 12:00, pe Cluj Arena.

Foto: FC Turris Turnu Măgurele

Marius ANGHEL 18 Nov. 2019, 12:36 Campionat
Pe aceeași temă