„U” Cluj rămâne în cursa pentru promovare. ACS Poli se afundă tot mai mult spre retrogradare

  • Săptămâna Luminată s-a terminat urât în liga secundă, cu o victorie cu 3-0 a celor de la „U” Cluj împotriva lui ACS Poli, după un meci umbrit de decizia de neînțeles a arbitrului Cristian Codrea, care a dat un penalty de desene animate. În prima repriză, ardelenii nu au jucat mai nimic și au intrat la cabine cu avantajul de la mingea pusă la punctul cu var chiar de centralul de 27 de ani. În repriza a doua, clujenii au jucat mai bine și au marcat prin Octavian Abrudan și Cristian Gavra, după penalty-ul transformat de Mircea Axente.

 

După un debut de meci nu foarte grozav al partidei, jucate pe o vreme de toamnă mai degrabă decât de primăvară, „amorțeala” s-a terminat în minutul 17. Arbitrul Cristian Codrea a fluierat penalty la o fază la care nu se impunea așa ceva. După o lovitură liberă bătută de Pîrvulescu, Bădăuță a sărit cu capul să respingă, cu Abrudan în spatele lui, dar fără niciun fault. Echipele au protesta, Răchită și-a chemat jucătorii la margine, dar doar pentru a le spune să nu se lase dărâmați de o decizie absolut penibilă de arbitraj. De la punctul cu var, Axente a deschis scorul. Ardelenii au continuat să joace slab, iar ACS Poli și-a creat câteva ocazii bune.

Timișorenii au ratat ocazii importante și ulterior s-au stins

În minutul 30, după un corner, Paramatti a reluat cu latul de la 7 metri, dar mingea s-a dus puțin pe lângă poartă, după ce a sărit cu pământul. După un alt corner, Dorin Codrea a reluat puțin cu capul pe lângă poartă. Uyi s-a înscris și el pe lista celor ce au ratat o șansă mare, în minutul 38, când a trimis pe lângă poartă din careul mic. Până la pauză, Calugher a luftat aiurea după o centrare bună a lui Sidorenco.

Ultima jumătate de oră, fără emoții pentru clujeni

La pauză, Răchită l-a scos pe Olteanu și l-a mutat pe Țîgîrlaș fundaș stânga și pe Buzan fundaș dreaapta, pentru introducerea lui Sorel Chemin. Timișorenii au încercat să atace prin Chemin, Bădăuță sau Uyi, dar apărarea oaspeților a blocat pericolul cu succes. Din minutul 58, s-a cam terminat cu ocaziile bănățenilor. După o lovitură liberă bătută de Pîrvulescu, Cordoș a protejat după o eroare defensivă a timișorenilor, iar Abrudan a înscris cu latul din 7 metri. De aici, clujenii au avut o viață mult mai ușoară și au continuat să aibă ocazii.

Meci urât, terminat cu un cartonaș roșu luat prostește

Moldovan a reținut un șut al lui Hațieganu, iar din minutul 74 s-a stabilit scorul final după un contraatac. Chitoșcă a trimis în careu, de unde Cristian Gavra l-a învins pe Dinu Moldovan. De aici, jocul a fost destul de fragmentat, cu cartonașe galbene date de arbitru. Pe finalul prelungirilor, Lucian Buzan a văzut cartonașul roșu după ce l-a tras aiurea pe Hordouan din spate, deși mai avea un avertisment, era ultimul minut și faza nu era periculoasă.

ACS POLI TIMIȘOARA – UNIVERSITATEA CLUJ 0-3
Mircea Axente 19′ – pen., Octavian Abrudan 58′, Cristian Gavra 74′

D. Moldovan – Țîgîrlaș, Paramatti (cpt.), Uyi, Vl. Olteanu (Chemin 46′) – D. Codrea (L. Oprea 80′), D. Munteanu (Stere 61′), Calugher – Buzan, Bădăuță, Sidorenco
Rezerve neutilizate: M. Contra – Ant. Manolache, Ghidurea, Dav. Pop
Antrenor: Valeriu Răchită
Eliminat: Lucian Buzan 90+3′ (cumul de cartonașe galbene)

Dur-Bozoancă – Al. Coman, Abrudan, Andr. Cordoș, Berci – Greu, Gab. Giurgiu (cpt.), Hațiegan (Hordouan 78′) – Axente (M. Coman 60′), Nic. Pîrvulescu (Chitoșcă 61′), Gavra
Rezerve neutilizate: Iul. Dinu – I. Ursu, K. Twumasi, Telcean
Antrenor: Bogdan Lobonț

Stadion: Electrica (Timișoara); Arbitru: Cristian Codrea; Asistenți: Radu Despa și Cristian Nicolae Lucaci (toți din Baia Mare); Rezervă: Răzvan Lădar (Zalău); Observatori: Fevronia Ion (Craiova) și Adrian Lucaci (Arad).

Cu 69 de puncte, „U” Cluj rămâne pe locul 3 și runda viitoare, duminică, de la ora 14:00, va primi vizita UTA-ei. ACS Poli rămâne pe locul 18, cu 26 de puncte, la 12 de prima echipă de deasupra liniei și doar o minune o mai poate salva de retrogradare. Etapa viitoare va merge la Aerostar Bacău, echipă ce mai speră, totuși, să se salveze.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Pe aceeași temă