„U” Cluj a ajuns pe penultimul loc în Liga 2. Adrian Falub: „Am făcut un meci bun, cum ne-am propus. Astăzi, suntem o echipă care nu are identitate de joc”

Marius ANGHEL 15 Sep. 2019, 12:36 Campionat

„U” Cluj își continuă parcursul dezastruos în campionat și cu Adrian Falub pe banca tehnică. Echipa ardeleană a pierdut, sâmbătă, cu 2-3 la Călărași, în etapa a 7-a a Ligii 2, și rămâne pe penultimul loc în clasament, cu doar trei puncte. Fundașul Artur Crăciun a fost punctul nevralgic al Universității în acest meci, cu o pasă de gol pentru adversar, două penalty-uri comise, dar și cu un gol marcat. Falub spune că „U” Cluj nu are identitate de joc.

Victoria la limită obținută la mijlocul săptămânii, chinuit, în zece oameni, în Turul 4 al Cupei României, cu echipa din Liga 3 CSC Sânmartin (scor 2-1), nu a fost legată cu un nou succes de „U” Cluj. În campionat, la primul meci de la revenirea lui Adrian Falub pe banca tehnică, „studenții” au început bine meciul de la Călărași și au marcat încă din minutul 2. Kay a reluat cu capul din 6 metri în plasa porții lui Calancea.

Însă trupa lui Cristian Pustai a avut replică și egalat după o respingere proastă a lui Crăciun. Mingea trimisă în centru a fost reluată de Serges Ekollo (26) din voleu, de la 17 metri, direct sub transversală. Iar același Artur Crăciun avea să comită henț în propriul careu, la o încercare de a prelua cu pierput, dar Dur-Bozoancă l-a scos, parând penalty bătut de Bogdan Rusu (30). La pauză s-a intrat însă cu 2-1, după ce Gaston Mendy (43) a prins un șut puternic la colțul scurt și l-a învins pe portarul clujenilor.

În partea secundă, Artur Crăciun (61) și-a mai spălat din păcate atunci când a marcat cu capul din 6 metri, tot de pe linia de 6 metri, după o altă centrare din corner. Crișan (74) a irosit o mare ocazie din 5 metri, trimițând pe lângă poartă, dar Rusu a profitat de ziua slabă a lui Crăciun și a obținut un nou penalty pentru Dunărea. De această dată a bătut Bogdan Șandru (77), care a înscris fără probleme și a asigurat victoria călărășenilor cu 3-2.

Adrian Falub: „N-am făcut un meci rău, cred eu”

La finalul partidei, antrenorul Adrian Falub a spus că Universitatea Cluj a controlat jocul de la Călărași, însă greșelile din defensivă i-au adus înfrângerea. „Eu cred că noi am controlat meciul și, din punct de vedere tactic, cred că am făcut un meci bun, cum ne-am propus. Dar, din păcate, am luat niște goluri care puteau fi evitate, pe niște greșeli tehnice, pot să spun așa. Adică am făcut două penalty-uri, plus primul gol, care a fost o respingere simplă, trebuia să fie, și a fost o așezare. Dar, în ansamblu, n-am făcut un meci rău, cred eu. Am marcat două goluri, puteam să mai marcăm, pentru că noi am avut ocaziile de gol. Din păcate, mergem fără puncte acasă, și asta este cel mai important”, a spus managerul sportiv al Universității, cu rol de antrenor interimar, la microfonul DigiSport.

„Prefer un fundaș care își rezolvă situațiile defensive și nu marchează”

La Călărași, „U” Cluj a marcat ambele goluri ale sale prin doi fundași centrali, Kay și Artur Crăciun, însă cel puțin acesta din urmă a avut un meci foarte slab în defensivă, a pasat pentru adversar la primul lor gol, a făcut două penalty-uri și a comis și alte gafe. Adrian Falub spune că preferă de la fundașii săi să își facă bine treaba în apărare și să îi lase pe alții să marcheze.

„Nu e vorba de reproș la Crăciun, e vorba că atunci când ești fundaș, valoarea fundașului se vede în careul propriu. Adică eu prefer un fundaș care își rezolvă situațiile defensive și nu marchează. Noi am marcat astăzi prin doi fundași centrali și am primit trei goluri. Prefer să nu primim golurile pe care le-am încasat pe niște greșeli tehnice și să marcheze altcineva goluri. Pentru mine, fundașul trebuie să își facă 90 la sută treaba, mai ales fundașul central”, a mai spus Falub.

„Suntem o echipă care nu are identitate de joc”

Readus la club de o săptămână și jumătate, după ce la începutul sezonului trecut era demis fără să i se dea prea multe explicații, Adrian Falub a spus pentru „U” că acum este o echipă care nu are identitate de joc, nu știe ce vrea.

„Sunt foarte multe lucruri de pus la punct. Noi, astăzi, suntem o echipă care nu are identitate de joc, și ăsta e cel mai important lucru. Astăzi a fost primul meci. Nu am făcut un joc rău, am reușit, părerea mea, să facem un pas în față din punct de vedere al organizării, al jocului, dar, ca să poți să emiți niște pretenții, trebuie să ai o identitate de joc. Adică să știi ce vrei să fi, o echipă de posesie, o echipă care atacă permanent, o echipă care e reactivă. Ori, noi nu avem astăzi identitatea asta de joc. Și, din punctul ăsta de vedere, mai este foarte mult de muncit”, a mai spus Adrian Falub la finalul partidei de la Călărași.

După șapte etape, însă cu un meci mai puțin disputat, „U” Cluj rămâne cu trei puncte și e tot pe locul 19, penultimul din Liga 2. În etapa următoare, echipa lui Falub o întâlnește pe teren propriu pe Petrolul.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Cătălin NIȚU / AFC Dunărea Călărași

Marius ANGHEL 15 Sep. 2019, 12:36 Campionat
Pe aceeași temă