Trică, acord de principiu pentru a prelua Farul

Mihai Andries 20 Feb. 2014, 10:07 Campionat
Trică,** acord de principiu pentru a prelua Farul

Patronul FC Farul, Giani Nedelcu, a anunțat ieri că s-a înțeles cu Eugen Trică pentru postul de antrenor al echipei. Nedelcu l-a contactat pe Trică după ce, tot ieri, la finele partidei amicale cu ACS Berceni, pierdută de „marinari” cu 1-3, Ștefan Petcu a spus că renunță la funcția de principal. Petcu și-a motivat plecarea prin imposibilitatea patronului de a-l plăti, după ce firma care urma să suporte salariul tehnicianului nu a mai venit alături de club, așa cum și anunțase și Giani Nedelcu.

„L-am înștiințat pe patron de decizia mea. Clubul are să-mi dea trei salarii. N-am primit niciun ban și nu pot lucra în aceste condiții. Voi mai fi pe banca Farului și la amicalul cu Dunărea Călărași, de sâmbătă, din deplasare, și aștept măcar o parte din drepturile financiare restante pentru a încheia contractul pe cale amiabilă”, a spus Petcu. La scurt timp după anunțul lui Petcu, Giani Nedelcu a spus că i-a găsit deja înlocuitor acestuia, în persoana lui Trică, tehnician care, a mai spus Nedelcu, urmează să conducă Farul la ultimul amical din perioada de pregătire, la Călărași, și nu Petcu.

„Într-o zi-două, Trică va fi la Constanța. Vom ajunge la zi cu banii cu Ștefan Petcu”, a mai spus Nedelcu. Eugen Trică a arătat că este dornic să preia Farul, dar că în calea venirii sale pe banca „marinarilor” ar sta o problemă. „Mi-am dat acceptul de principiu să preiau Farul. Însă am un litigiu cu UTA, iar mâine (n.r. – astăzi) îmi voi contacta avocatul să văd dacă pot semna. Dacă nu e nicio problemă, cu dragă inimă, vin la Farul”, a spus Trică.

În vârstă de 37 de ani, Eugen Trică este născut la Craiova și a jucat fotbal, ca mijlocaș ofensiv, la Universitatea Craiova (în două rânduri), Steaua, Litex Loveci, Maccabi Tel Aviv, ȚSKA Sofia, CFR Cluj (în două rânduri), Anorthosis Famagusta și Concordia Chiajna. Are în palmares două titluri de campion național (cu Steaua și CFR) și o Cupă a României, cu CFR, cu care a evoluat și în Liga Campionilor. Trică a fost selecționat de patru ori la echipa națională, iar ca antrenor a mai lucrat până acum la Juventus București, CFR Cluj și UTA.

Sursa: Ziua Constanța

Mihai Andries 20 Feb. 2014, 10:07 Campionat
Pe aceeași temă