Trei puncte muncite și frumoase

30 Mar. 2012, 22:27 Campionat

Etapa a XVIII-a a eșalonului secund a programat la Constanța un interesant duel între FC Farul și CS Otopeni. „Marinarii” nu se gândesc decât la promovare, iar un rezultat nefavorabil ar fi periclitat îndeplinirea obiectivului. În cele din urmă constănțenii s-au impus cu o dublă a lui Ivanovici, un gol al lui Pătulea, în timp ce oaspeții rămân doar cu eurogolul marcat de George Ghiță și reușita lui Valentin Alexandru.

Dornici să rezolve cât mai repede ecuația celor trei puncte, „marinarii” au început în forță și după doar cinci minute tabela avea să se modifice pentru prima oară. Neagoe a centrat pe jos dintr-o lovitură liberă lateral dreapta, iar din colțul opus careului, Ivanovici a șutat printre apărătorii adverși și l-a învins pe Râmniceanu.

Forcingul gazdelor a continuat și a fost fructificat la capătul a 32 de minute de joc. Buzea a executat o lovitură liberă din propria jumătate, l-a găsit liber pe același Neagoe, care și-a îndeplinit încă odată rolul de servant, de această dată pentru Pătulea care a pus latul din centrul careului, fără speranțe pentru portarul advers.

După golul doi, Farul a mai scăzut turația și le-a permis oaspeților să revină în joc și pe tabelă. Prima dată s-a întâmplat în minutul 38, când George Ghiță a prins un șut de zile mari, de la aproximativ 25 de metri, direct în vinclul porții lui Curcă.

De la odihnă s-a revenit cu aceeași joc. Mai mult, Otopeniul a forțat și în cele din urmă a reușit egalarea pe fondul unei grave greșeli a defensivei constănțene. Aceasta nu a reușit să respingă o minge centrată într-un careu suprapopulat, iar Alexandru Valentin, pe fază, a egalat cu un șut în forță din cenrul suprafeței de pedeapsă.

A urmat apoi o cursă nebună a marinarilor către victorie, fără însă ocazii foarte mari. În minutul 85, Petre Ivanovici avea să marcheze golul care a adus Farului trei puncte care duc echipa de pe litoral pe locul 6 în clasament, însă înainte ca celelalte meciuri ale rundei să se fi disputat.

Farul continuă seria de invincibilitate și, cu pași ușori, dar siguri, amenință pozițiile promovabile.

FARUL CONSTANȚA – CS OTOPENI 3-2 (2-1)
Ivanovici (5, 87), Pătulea (32) / G. Ghiță (38), V. Alexandru (65)

G. Curcă (cpt.) – C. Nițescu, Stegaru, Sipovic, Sascău – Buzea (’73 R. Neagoe), I. Pană (’61 C. Miron), A. Neagoe, P. Ivanovici – R. Stăncioiu (’46 V. Badea) – Pătulea
Antrenor: Viorel Tănase

Râmniceanu – Ghindeanu, Vătavu, Șomodean, S. Pană – Cl. Dumitrescu (’27 V. Alexandru), Mug. Dedu (cpt.), N. Cristea, G. Ghiță (’66 R. Iacob) – Cip. Iliescu (’46 Bg. Ungureanu), Ciolacu
Antrenor: Romeo Bunică

Articol scris de Cristian BANCIU
Foto: Alexandru RAITA

30 Mar. 2012, 22:27 Campionat
Pe aceeași temă